Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo maak je je haar steil op een natuurlijke manier

Anja
2 min read

Veel mensen dromen van een weelderige bos krullen. Maar mensen die van nature krullend haar hebben, willen er soms juist van af. Omdat ze hun haar eens anders willen dan die krullenbos. Je kunt je haar steil maken op een natuurlijke manier. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Stappenplan voor steil haar

Wil je je krullen tijdelijk vaarwel zeggen, dan is er een handig stappenplan om je haar steil te maken. Begin met het de juiste shampoo. Gebruik een shampoo en conditioner speciaal bedoeld voor steil haar. Nadat je je haren hiermee gewassen hebt, breng je een royale hoeveelheid mousse in je haren aan.  Vervolgens föhn je je haar goed droog. Je kunt tijdens het föhnen een borstel gebruiken waarmee je al veel krullen uit je haar krijgt. Pas als je haar goed droog is, ga je aan de slag met de steiltang.

Wil je mooi steil haar, investeer dan in een goede steiltang. Daar betaal je weliswaar een bedrag tussen de 100 en 200 euro voor. De tang zal wel aanmerkelijk langer meegaan en een beter resultaat geven dan een goedkoper exemplaar. De finishing touch is haarlak.

Liever geen steiltang?

Wil je liever geen steiltang gebruiken, dan zijn er ook andere manieren om je haar steil te maken. Je kunt speciale producten gebruiken die bij de betere drogisterij of kapperszaak te koop zijn.

Een andere methode is je haar op rollers zetten. Je zou denken dat je dan juist krullen krijgt, maar je moet de rollers op de juiste manier aanbrengen. Je moet naar onder rollen en niet naar boven. Zorg dat je haar nat blijft tijdens het inzetten van de rollers. Breng nu een flinke hoeveelheid mousse op je haar aan. Mousse heeft de eigenschap je haar te ontkrullen. Laat je haar vervolgens helemaal opdrogen, verwijder de rollers en borstel het nadien goed door.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…