scrollTop top

Zoete pompoentaart

Zoete pompoentaart

Deze zoete pompoentaart is heerlijk kruidig. De taart past daarom perfect bij de herfst en winter, maar natuurlijk kan je er heel het jaar door van genieten. We gebruiken voor deze taart een springvorm van 24 cm.

Ingrediënten voor de bodem

  • 5 el Becel Original (vloeibaar)
  • 300 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • Snufje zout
  • Extra Becel Bakken en Braden om de springvorm in te vetten

Ingrediënten voor de vulling

  • 5 deciliter slagroom of volle melk
  • 500 gram oranje pompoen
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de bodem. Zorg ervoor dat de Becel vloeibaar Original koud is en voeg deze als laatst toe.
  2. Kneed tot je een stevige deegbal hebt, dek af en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm.
  4. Schil en snijd de pompoen en verwijder de zaden. Kook in 10 minuten gaar.
  5. Doe het samen met de andere ingrediënten voor de vulling in de blender. Geen blender in huis? Doe dan alles in een kom en pureer met de staafmixer.
  6. Giet de vulling in de vorm en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 250 ºc. Verlaag de temperatuur daarna naar 160 ºc en bak nog 20-25 minuten.

Deze zoete pompoentaart valt vrij zwaar, dus snijd niet al te grote stukken af. De taart is groot genoeg voor 8 personen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!