Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zoveel procent van de vrouwen hebben last van tepelhaar

Olivier
2 min read

Vrouwen zijn verschrikkelijk goed in het onzeker zijn over hun lichaam. “Heb ik een te grote neus?” “Zijn mijn borsten wel even groot?” “Heb ik een te dikke kont in deze jurk?” Dit zijn maar enkele voorbeelden van lichaamsdelen die gevoelig liggen bij de vrouw. Ze hebben het idee dat elke man opzoek is naar een vrouw met hét perfecte lichaam. Maar het mooie is, het perfecte lichaam bestaat niet. Elke vrouw is perfect op haar eigen manier. Ook al is dat met mooie lovehandles of een puntig neusje. Je weet wat ze zeggen: “Op elk potje past een dekseltje”.

Neem bijvoorbeeld tepelhaar. Dit wordt vaak gezien als een mannelijk, lichamelijk kenmerk, maar weet je hoeveel procent van de vrouwen gezegend is met haar rond de tepel? Wij zochten het voor jullie uit!

30% van de vrouwen heeft last van tepelhaar

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Medguidance.com, blijkt dat maar liefst 30% van de vrouwen last heeft van tepelhaar. Ja, je leest het goed, bijna een derde van de vrouwen heeft haren rond de tepel. Deze haartjes zijn slechts een gevolg van hormonale schommelingen en is absoluut niets om je zorgen over te maken.

Het kan komen door de puberteit, je menstruatie, een zwangerschap of bijvoorbeeld de overgang. Ook kan het slikken van de anticonceptiepil ervoor zorgen dat je een aantal haartjes rond je tepel krijgt.

Behoor jij tot deze groep vrouwen en wil je graag van de haren rond je tepels af? We adviseren om ze niet te epileren, op deze manier komen de haartjes namelijk dikker terug. Je kunt ze beter bij trimmen met een schaar, of bijvoorbeeld waxen. Is het echt heel extreem? Dan kun je altijd nog een laserbehandeling overwegen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…