Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zwangerschapscalculator – Bereken hoeveel weken je Zwanger bent

Olivier
14 min read

Zwangerschapscalculator: Hoeveel weken ben je zwanger? De zwangerschapscalculator berekent meteen wanneer je bevrucht of uitgeteld bent! De zwangerschapscalculator is een handige tool die u kunt gebruiken om informatie te verzamelen over uw zwangerschap en bevalling. In onderstaande tekst leest u wat u met de zwangerschapscalculator kunt doen, zodat u precies weet welke informatie u met de tool kunt achterhalen.

De bevaldatum berekenen

Natuurlijk wilt u het liefst precies weten wanneer u moet bevallen van uw kleintje, zodat u uzelf hier op voor kunt bereiden. De zwangerschapscalculator kan niet precies zeggen wanneer u gaat bevallen, maar kan wel een schatting geven van uw bevaldatum. De bevaldatum die de zwangerschapstool geeft, is gebaseerd op de informatie die u in de calculator heeft ingevuld. Dit betekent dat de bevaldatum die de tool geeft, helemaal op uw persoonlijke situatie afgestemd is. Uiteraard kan de uiteindelijke bevaldatum wat afwijken van de bevaldatum die de zwangerschapscalculator geeft, maar u krijgt wel een duidelijk beeld van de datum waarop u ongeveer naar het ziekenhuis moet gaan om te bevallen.

Zwangerschapscalculator

Wat was de eerste dag van uw laatste menstruatie?

  
Aantal dagen in uw menstruele cyclus
Vermoedelijke dag van conceptie:
Einde van het eerste trimester (12 weken):
Einde van het tweede trimester (27 weken):
Uw vermoedelijke bevaldatum is (40 weeks):
Aantal weken dat u reeds zwanger bent:
Hoeveel weken u zwanger zal zijn op een bepaalde datum
  
Aantal weken u zwanger bent:
Op welke datum zal u een aantal weken zwanger zijn?
Het aantal weken
Berekende datum :
Geef de verjaardag of datum van bevalling en bereken de vermoedelijke datum van conceptie
  
Berekende datum van conceptie:

Gebruiksaanwijzing van de zwangerschapscalculator

  • Vul de datum in van uw laatste menstruatie en het aantal dagen dat uw menstruatiecyclus duurt. Klik daarna op de bereken knop. Andere berekeningen zijn optioneel. Gebruik ze als u ze nodig heeft.
  • Gemiddeld zijn er 28 dagen in een menstruatiecyclus maar dit kan schommelen van 22 tot 44 dagen. De calculator houdt hier ook rekening mee bij het berekenen van de bevaldatum.
  • De zwangerschapscalculator heeft ook het aantal dagen in uw menstruele cyclus nodig om de bevaldatum te berekenen.

De conceptie datum berekenen

De conceptie datum is de datum waarop de daadwerkelijke bevruchting heeft plaatsgevonden. De meeste vrouwen weten wel dat ze zwanger zijn, maar weten niet precies wanneer ze zwanger zijn geworden. Bent u benieuwd wat de exacte conceptie datum van uw zwangerschap geweest is? Dan kunt u ook dit berekenen met de zwangerschapscalculator. U vult uw gegevens in, u controleert de gegevens goed en de zwangerschapstool vertelt u precies wanneer de tool denkt dat u zwanger bent geworden. Uiteraard kan de exacte conceptie datum wel wat afwijken, maar door middel van de zwangerschapstool heeft u wel een duidelijker beeld van de vermoedelijke datum van conceptie.

Het einde van het eerste en tweede trimester berekenen

De zwangerschap wordt opgedeeld in drie trimesters en ieder trimester brengt weer hele nieuwe ontwikkelingen en klachten met zich mee. Bent u benieuwd in welk trimester u precies zit, zodat u hier rekening mee kunt houden in de klachten die u krijgt en precies weet hoe uw kindje zich op dat moment ontwikkelt? Dan kan de zwangerschapscalculator u ook hier een duidelijker beeld over geven.

Door uw gegevens in te vullen, berekent de zwangerschapscalculator eenvoudig wanneer uw eerste trimester ongeveer afgelopen is, wanneer het tweede trimester begint en wanneer het tweede trimester weer voorbij is. Op deze manier weet u precies wanneer u in de drie trimesters terecht komt, zodat u hier rekening mee kunt houden tijdens uw zwangerschap.

Bereken hoe lang u al zwanger bent

Een standaard zwangerschapstest vertelt u wel dat u zwanger bent, maar kan u niet vertellen hoe lang u ongeveer zwanger bent van uw kindje. Zeker als u een duidelijk beeld wil krijgen van uw zwangerschap en van uw bevalling, is het belangrijk om te weten hoelang u ongeveer zwanger bent. Natuurlijk kan de dokter dit u vertellen, maar er is ook een gemakkelijkere manier om te achterhalen hoe lang u ongeveer zwanger bent. Zo kunt u naar het ziekenhuis gaan voor een controle, maar is het ook gewoon mogelijk om te achterhalen hoe lang u zwanger bent door de zwangerschapscalculator te gebruiken.

U vult uw persoonlijke gegevens in, u controleert de gegevens en u verstuurt uw aanvraag om een duidelijk beeld te krijgen van uw zwangerschap. U ziet niet alleen in welk trimester u zit en wanneer u ongeveer gaat bevallen, maar ook hoe lang u al zwanger bent.

Bereken hoeveel weken u zwanger zal zijn op een bepaalde datum

Bent u benieuwd hoeveel weken u zwanger zal zijn op uw verjaardag, op de verjaardag van uw partner, als u op vakantie gaat of op een andere grote gebeurtenis? Dan hoeft u dit niet helemaal zelf uit te rekenen, maar kunt u ook gewoon gebruik maken van de zwangerschapscalculator. De zwangerschapscalculator kan u niet alleen vertellen hoe lang u nu (ongeveer) zwanger bent, maar kan u ook vertellen hoeveel weken u zwanger bent op een bepaalde datum.

Wilt u een vakantie boeken en twijfelt u of het nog wel verstandig is om dit te doen in verband met uw zwangerschap? Dan kunt u berekenen hoeveel weken u zwanger bent op de datum van uw vakantie en op deze manier achterhalen of het boeken van een vakantie nog wel verstandig is. Wilt u weten hoeveel weken u zwanger bent op uw eigen verjaardag of de verjaardag van uw partner omdat u dit gewoon leuk vindt om te weten, dan kunt u ook de tool gebruiken.

Bereken op welke datum u een bepaald aantal weken zwanger zal zijn

Bent u benieuwd op welke datum u precies 10 weken, 20 weken, 30 weken of 35 weken zwanger bent? Dan kunt u dit ook met de tool berekenen. U kunt niet alleen berekenen hoeveel weken u zwanger bent op een bepaalde datum, maar u kunt de berekening ook omdraaien. Op deze manier kunt u berekenen op welke datum u een bepaald aantal weken zwanger bent, zodat u meer inzicht krijgt in de vorderingen van uw zwangerschap en u mentaal voor kunt bereiden op de toekomst. Wat u ook wil berekenen: de zwangerschapstool kan bijna alles!

Bereken de datum van conceptie aan de hand van een verjaardag of bevaldatum

U kunt de datum van conceptie ook berekenen aan de hand van een verjaardag of de datum van de bevalling. Heeft de dokter u verteld wanneer uw kindje vermoedelijk ter wereld zal komen (de uitgerekende datum) en bent u benieuwd welke datum van conceptie bij deze bevaldatum hoort? Dan kunt u dit ook eenvoudig en snel berekenen met onze tool. Geef de datum van de verjaardag of de datum van de bevalling en de tool berekent automatisch wat de vermoedelijke conceptiedatum is.

Alles wat je verder moet weten over zwangerschap en bevalling, vind je in dit boek terug!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…