Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 Ingrediënten die je beschermen tegen een verbrande huid

Olivier
3 min read

We weten allemaal dat zonnebrand je lichaam beschermt tegen een verbrande huid, maar wist je dat bepaalde voeding ook kan helpen om je te beschermen tegen een verbrande huid? Hieronder een lijst met 10 voedingsmiddelen die je beschermen tegen een verbrande huid!

Aardbeien

Zorg dat je voldoende voedsel eet dat rijk is aan vitamine C. Denk hierbij aan aardbeien, zwarte bessen en kiwi. Vitamine C werkt namelijk als een soort van ‘sun block’ en beschermt jou tegen verbranding.

Aardappelen

Het zetmeel in de aardappel zorgt ervoor de pijn van je verbrande huid te verzachten. Zoete aardappel is nog idealer, omdat deze ook nog eens veel vitamine C bevat!

Groene thee

Uit recent onderzoek blijkt dat twee koppen groene thee per dag de kans op huidkanker verkleinen. Houd er wel rekening mee dat cafeine uitdroogt, houd het dus bij twee koppen per dag en zorg dat je genoeg water drinkt.

Havermout

In havermout zit een antioxidant die vrije radicalen aanvecht. Vrije radicalen zijn moleculen die schade aan je huid aanrichten. Dit willen we natuurlijk niet!

Komkommer

Een komkommer bestaat voor het grootste gedeelte uit water en hydrateert je huid. Daarnaast stimuleert deze groente de collageen productie, wat de kans op kanker verkleint.

Tomaten

Tomaten zitten bomvol antioxidanten, die de huid beschermen tegen Uv-straling. Daarnaast bevatten tomaten – je raadt het al – vitamine C!

Watermeloen

De watermeloen heeft in principe dezelfde werking als tomaten. Daarnaast zit een watermeloen, zoals de naam al zegt, vol met water! Eet gerust 3 á 4 stukken per dag, om gehydrateerd te blijven tijdens de zomer.

Pure chocolade

Met name (pure) chocolade, zit vol met antioxidanten. Pure chocolade maakt je huid zachter en beschermt deze tegen zonnestralen. Het beste kun je chocolade met 70% cacao eten. Maar niet meer dan een reep per week!

Wortels

Wortels bevatten beta-caroteen, dit wordt door je lichaam omgezet in vitamine A en werkt gegarandeerd tegen een verbrande huid.

Witte wijnazijn

Wanneer het te laat is, en je al een verbrande huid hebt opgelopen, kun je deze inspuiten met witte wijnazijn. Dit zorgt voor verkoeling en je zult zien dat het brandende gevoel direct afneemt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…