Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 natuurlijke remedies tegen striemen

Bram
4 min read

Striemen zijn zichtbare lijnen op je huidoppervlak. Ze komen vaak voor op je buik, billen, borsten en bovenarmen. Striemen zijn heel normaal en horen in het leven van elke vrouw. Wil je toch verlost worden van je striemen? Probeer dan deze 10 natuurlijke remedies.

1. Citroensap

Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel. Je kan het gebruiken om je striemen minder zichtbaar te maken. Snij een citroen in twee en wrijf een helft over je huid. Laat het sap 15 minuten op je huid inwerken en reinig met lauw water.

2. Aloë Vera

Aloë Vera is een wondermiddel voor je huid. Het herstelt je huid en zit boordevol vitaminen. Masseer elke avond voor het slapengaan je huid. Je striemen zullen na een paar weken tot het verleden behoren.

Geneeskracht Aloë Vera
Geneeskracht Aloë Vera

3. Cacaoboter

Cacaoboter hydrateert en voedt je huid. Het stimuleert de bloedcirculatie waardoor zwangerschapsstriemen verdwijnen. Masseer een kleine hoeveelheid cacaoboter op je huid gedurende drie maanden, het resultaat zal je verrassen.

4. Eiwit

Eiwit zit boordevol proteïnen en collageen en dat is goed voor je huid. Klop een beetje eiwit op en leg een maskertje op je huid. Laat het 15 minuten intrekken, reinig je huid met warm water.

5. Suiker

Meng een koffielepel suiker met amandelolie en masseer het op je huid. Neem nadien een warme douche om alles af te spoelen. Doe dit gedurende een maand en je zal het verschil duidelijk zien.

6. Warme en koude douche

Door je douche afwisselend op koud en warm te zetten wordt je huid extra gestimuleerd. De bloedtoevoer onder je huid neemt toe waardoor je huid sneller zal herstellen.

7. Olijfolie

Olijfolie zit boordevol antioxidanten die goed zijn tegen striemen. Masseer kwaliteitsvolle olie op je huid en laat alle antioxidanten intrekken.

8. Tea tree olie

Tea tree olie is fantastisch voor je huid. Het is ontstekingsremmend en antibacterieel. Meng tea tree olie met kokosolie en masseer het mengsel op je huid. Laat het mooi intrekken voor een goed resultaat.

9. Beweeg

Een goede workout waarin je je buikspieren en je bilspieren traint helpt tegen striemen. Zwemmen is ook erg effectief!

Zwemmen is gezond
Zwemmen is gezond

10. Water

Water beschermt en reinigt je huid. Drink elke dag 8 tot 10 glazen water en je huid zal elastischer worden. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…