Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 manieren om een goed evenwicht te vinden tussen je werk en je vrije tijd

Anja
2 min read

Breng jij genoeg tijd met je gezin en vrienden door? Of neem jij je werk altijd mee naar huis? Veel mensen vinden het moeilijk een evenwicht te vinden tussen hun werk en hun privéleven. Zodra er kinderen in het spel komen, wordt dat nog moeilijker. Hoe kun je nu het perfecte evenwicht vinden tussen je werk en je vrije tijd? Wij hebben 3 tips voor jullie.

1. Duidelijke grenzen stellen

Krijg je vaak ’s avonds telefoontjes in verband met je werk? Vraag dan aan je collega’s om je niet te bellen buiten werkuren of schakel je telefoon gewoon uit als je niet gestoord wilt worden. Lees ook je mail niet ’s avonds, maar concentreer je volledig op je privéleven.

2. Focus

Als je op het werk bent, zorg er dan voor dat je zo efficiënt mogelijk werkt. Vermijd lange vergaderingen waar je eigenlijk niet echt bij hoeft te zijn. Vraag je steeds af of wat je doet wel absoluut noodzakelijk is en of je het niet kan delegeren aan iemand die minder werk heeft. Je zal zien dat je op deze manier al heel wat tijd wint.

3. Vraag om advies

Vraag eens aan andere collega’s hoe zij er in slagen om hun privéleven en hun werk te combineren. Er zijn mensen die daar blijkbaar geen problemen mee hebben, misschien kunnen zij je met een paar eenvoudige tips helpen.

Lees ook: Hoe gelukkig worden op het werk?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…