Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 manieren om zweetgeurtjes te voorkomen

Anja
2 min read

Het is voor veel mensen een probleem: overmatig zweten. En helemaal als het zweet ook nog eens gaat ruiken. Gevolg: onprettig geurende oksels. Het kan heel gênant zijn wanneer je zelf niet merkt dat je oksels ruiken en als iemand anders het wel opmerkt. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je hieraan kunt doen. Hieronder hebben wij de 3 beste tips voor je verzameld om nu meteen de geurende oksels aan te pakken.

1. Scheren van okselhaar

Okselharen houden veel bacteriën vast. Scheer je je okselhaar af, dan kan dat al een groot verschil maken wat betreft de geur die je oksels verspreiden.

2. Drink water in plaats van frisdrank

Als je zweet te veel stinkt, betekent dat dat er een teveel aan afvalstoffen vrijkomt. Frisdranken zijn in deze kwestie grote boosdoeners. Door alle suikers die in frisdrank zitten, krijgt je lichaam een overdosis en verzuurt het. Om de suikers weer af te voeren moet je lichaam alle middelen aanwenden en dus ook je oksels gebruiken. Als gevolg daarvan krijg je veel zuur zweet.
Laat dat glas cola dus in het vervolg staan en kies voor en glas water.

3. Pak de bacteriën aan

De bacteriën op je huid veroorzaken de geur in je transpiratie. Vers zweet ruikt niet, tenzij je lichaam vervuild is. Om die bacteriën te lijf te gaan, zul je je moeten wassen. En dan niet een keer zachtjes met wat douchegel, maar was jezelf en je oksels grondig met een washandje en zeepvrije douchegel.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…