Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 beauty tips voor de nazomer!

3 min read

Hoewel je er misschien liever niet aan wilt denken, loopt de zomer toch snel weer op zijn eind. Maar dit brengt ook goed nieuws met zich mee, namelijk voor je huid. Een mooie zongebruinde huid ziet er prachtig uit, maar vergeet niet dat de zon ook veel schade kan aanrichten en vroegtijdige huidveroudering in de hand kan werken. Zie de nazomer als een welkome rustperiode voor de huid, waarin je je huid laat herstellen van een mooie zomer. Docenten van de Wellness Academie geven jullie alvast 4 beauty tips voor de nazomer.

1. Peeling

Een van de belangrijkste huidverzorgende behandelingen voor na de zomer is een peeling. In de zomer is je huid dikker geworden. Dit is een automatisch beschermingsmechanisme van de huid. Je lichaam maakt de bovenste laag van de huid (de hoornlaag) dikker om deze te beschermen tegen de zon. Deze laag bestaat o.a. uit dode huidcellen. Na de zomer is het essentieel om de huid weer te verdunnen. Dat kan met een peeling. Hiermee stimuleer je onder meer de aanmaak van nieuwe huidcellen en ook hydraterende crèmes worden nu beter door de huid opgenomen.

2.Vochtgehalte van de huid

Zon, zee en warmte drogen de huid uit. Het is dus zaak om na de zomer het vochtgehalte van de huid op peil te brengen. Een goed gehydrateerde huid is belangrijk voor de huidbarrière, die de huid beschermt tegen weersinvloeden, bacteriën, schimmels en virussen. Verzorg de huid met een goede hydraterende dag- en nachtcrème en een hydraterend masker. Kies voor producten met hydraterende ingrediënten die vocht kunnen binden of die vocht niet te snel uit de huid laten verdampen, bijvoorbeeld hyaluronzuur, collageen, jojoba-olie en olijfolie.

3. Gezonde levensstijl

In de zomervakantie willen we nog weleens vergeten hoe belangrijk een gezonde levensstijl is; veel feesten, weinig slapen en toch wat vaker ongezond en onregelmatig eten. Na de zomer gaan we weer terug in het gareel! Voldoende slaap is belangrijk voor de huid, omdat de huid zich tijdens de slaap herstelt. Een goede huidreiniging, een hydraterende nachtcrème en een goede nachtrust kunnen wonderen doen voor de huid! Ga weer bewust gezond eten met veel fruit, groenten en noten, vanwege de vele vitaminen, mineralen en goede vetten die hierin zitten en die de huid na de zomer helpen herstellen.

4. Geen zon, toch zonbescherming!

Er zijn nog steeds veel mensen die alleen in de zomer bij volle zon de zonnebrandcrème tevoorschijn toveren. Ook op andere momenten in het jaar kan de zon de huid beschadigen. UV-A stralen bereiken ook bij bewolkt weer het aardoppervlak. Ze dringen zelfs door glas en de opperhuid heen. Ze produceren vrije radicalen die op de lange duur de huid beschadigen. Je hoeft niet in elk seizoen een crème met een factor 50 te gebruiken, maar een dagcrème met een beschermingsfactor 15 is zeker aan te raden. Gelukkig zien we steeds meer dagcrèmes, BB-crèmes en foundations met een SPF (Sun Protection Factor).

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…