Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Maak zelf je gezichtsmaskertjes

shana
4 min read

Een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste is een heerlijke ervaring. Maar gelukkig moet je hiervoor niet elke keer heel wat geld voor neertellen. Dergelijke behandelingen kunnen gemakkelijk thuis gedaan worden. Zo maak je van enkele simpele ingrediënten de beste gezichtsmaskertjes die je huid weer stralend doen glanzen.

Voorbereiding

Voor het aanbrengen van deze gezichtsmaskertjes is het van belang om je huid voor te bereiden.

1. Reiniging

Begin eerst met het reinigen van je gezicht. Hiervoor maak je gebruik van reinigingsmelk of –lotion die bij je huidtype past.

2. Peeling

Daarna kan je een milde peeling gebruiken die je huidcellen verwijderen. Hierdoor ziet je huid er gezond uit en voelt enorm glad aan. Natuurlijk mag je deze niet meer dan twee of drie keer per week gebruiken, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor je huid. Ook moet je hierbij opletten dat je geen lichaamsscrub gebruikt, maar kies voor een scrub die speciaal voor je gezicht bedoeld is.

3. Zet je poriën open

Dit kan zeer snel en eenvoudig. Neem gewoon een kom met kokend water en ga hierover hangen met een handdoek over je hoofd. Houd dit vijf à tien minuten vol en alle onzuiverheden komen naar boven, zodat je deze voorzichtig kan verwijderen.

Soorten gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers zijn de beste manier om je huid te voeden, maar ze moeten wel aangepast zijn aan je huidtype. Zo krijg je het maximale resultaat. Natuurlijk zijn er heel wat soorten gezichtsmaskers en hebben ze elk hun specifieke werking. Hier staan ze even op een rijtje:

1. Kleimaskers

Deze maskers zijn gebruikelijk voor mensen met een vette of naar acne neigende huid. De klei bevat heel wat bestanddelen die talg absorberen, glimmen verminderen en ontstekingen aanpassen.

2. Peelingmaskers

Zij zijn ideaal voor het aanpakken van een vale teint aangezien ze dode huidcellen verwijderen en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren.

3. Hydraterende maskers

Deze maskers zorgen voor een vocht boost en laten droogterimpeltjes verdwijnen. Door deze maskertjes ga je goed ontspannen terwijl je huid hydrateert in vijf minuten tijd.

4. Liftende maskers

De liftende maskers bevatten heel wat ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid zal aanspannen, hydrateren en je gelaatstrekken zachter maken. Zo zal je huid er heel wat gladder uitzien.

Maak je gezichtsmaskers zelf

Spaar heel wat geld uit en maak je gezichtsmaskers zelf met ingrediënten die je in de keuken hebt liggen. Hieronder volgen enkele recepten.

Chocolademasker

Neem 4 el cacaopoeder en meng dit met 4 el melk. Roer dit goed door elkaar en je chocolademasker is klaar. Melk zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt en zal verzachten. Chocolade daarentegen zal de huid oppeppen.

Yoghurt-havermoutmasker

Neem een kopje yoghurt en meng dit met een kopje havermout. Doe het op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Voeg er zeker een paar druppels citroensap aan toe wanneer je last hebt van een vette huid. Voor een droge huid meng je er het best een paar theelepels honing onder.

Aardbeienyoghurtmasker

Plet 3 aardbeien tot moes en doe er een grote lepel magere yoghurt bij. Doe het mengsel op je gezicht en laat het 20 minuten intrekken. Hierna zal je huid super zacht aanvoelen en lekker ruiken. De aardbeien zullen ervoor zorgen dat je huid gereinigd wordt.

Na het aanbrengen van een gezichtsmasker doe je het best nog een dag – en oogcrème op je gezicht. Hierdoor zal je huid optimaal verzorgd worden.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…