Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Moederdagtip! Maak zelf je scrub

shana
5 min read

Het mooie weer komt eraan en het wordt hoog tijd om weer te scrubben. Er bestaan scrubs in alle geuren, maten en merken, maar niets is leuker dan zelf een scrub maken toch? Scrubben is een heerlijk verwenmoment voor jezelf én goed om dode huidcellen te verwijderen. Hoe je zelf verschillende scrubs kan maken, staat in onderstaand artikel!

Wat is een scrub?

Een scrub is een verzorgingsmiddel dat gecombineerd is met korreltjes (van suiker of zout). Deze korreltjes lossen uiteindelijk vanzelf op, dus je zal nooit te hard scrubben. Zo worden dode huidcellen van het lichaam weggehaald en kan de huid vernieuwen. Op deze manier is je huid terug glad, glanzend en voorkom je oneffenheden. Wanneer je regelmatig scrubt, wordt de huid sneller egaler bruin.

Hoe moet ik scrubben?

Het is belangrijk dat jij je huid een beetje vochtig maakt, neem een beetje scrub op je hand. Vervolgens wrijf de scrub open in een draaiende beweging. Je masseert als het ware de scrub op je huid. Zorg er wel voor dat je niet te hard gaat scrubben, want anders kan de huid irriteren. Best neem je ook een scrub die wat fijner is van structuur. Bij het scrubben van je gezicht moet je de zogenaamde T-zone ( voorhoofd, neus en kin) inmasseren. Spoel daarna alles goed af met lauw/warm water. Je huid voelt nu superzacht aan!  

Wanneer je heel het lichaam wilt scrubben en niet alleen je gezicht, is het belangrijk een grovere scrub te nemen. De huid op je lichaam is namelijk minder kwetsbaar dan op je gezicht.

Scrub voor gezicht

Benodigdheden

  • Een potje om je scrub in te bewaren
  • Suiker (wit of bruin) of zout
  • Olie (olijfolie of amandelolie)

Neem twee eetlepels suiker en doe dit in het potje (witte suiker is grover dan bruine suiker, is je gezicht heel gevoelig gebruik dan best bruine suiker) Voeg daarna twee eetlepels olie bij. Als jij je scrub graag korrelig hebt dan vroeg je een klein beetje olie toe. Heb je het graag vloeibaar, voeg dan meer olie toe. Meng goed.

Wil je graag extra’s toevoegen aan jouw scrub? Dan kan je essentiële oliën of honing gebruiken.

Moet ik nu suiker of zout gebruiken?

Wanneer jij een gevoelige of droge huid hebt gebruik je best geen zout, zout kan je huid nog verder uitdrogen. Wil je eens goed scrubben, bijvoorbeeld je benen? Dan gebruik je best zout, maar gebruik het niet net wanneer jij je benen hebt geschoren. Witte suiker gebruik je voor een normale huid, heb je een gevoelige huid, gebruik dan best bruine suiker. 

Scrub voor lichaam

Benodigdheden

  • Potje om te bewaren
  • Paar eetlepels witte suiker (hoeveelheid hangt af hoe groot jouw potje is)
  • Paar eetlepels olijfolie (is het mengsel nog te droog, voeg dan nog wat olie bij)
  • Eventueel kan je ook citroenrasp toevoegen

Meng alles goed door elkaar en bewaar in een glazen potje. Gebruik de scrub op eender welk deel van je lichaam en spoel af met lauw/warm water.

Voor het scrubben van je lichaam kan een iets grovere scrub geen kwaad. Heb jij toch een gevoelige of droge huid? Dan gebruik je bij voorkeur een scrub met suiker.

Je kan ook gaan voor een puur natuurlijke lichaamsscrub. Ben jij op het strand, dan kan jij je lichaam insmeren met zand en voorzichtige cirkelbewegingen maken. 

Scrub voor lippen

Je kan niet alleen lichaam en gezicht scrubben, maar ook de lippen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een aardbeienscrub maken.

Benodigdheden

  • 2 aardbeien
  • Suiker
  • Een beetje citroensap

Meng de ingrediënten tot het een wat dikkere massa wordt. Wrijf voorzichtig je lippen in. Het rood van de aardbeien gaat afgeven op je lippen, zo zullen je lippen ook iets roder zijn. Het is een natuurlijke lippenstift.

Hoe vaak mag ik scrubben?

Hoe vaak je mag scrubben hangt af van welk huidtype jij hebt. Als je een droge en gevoelige huid hebt, scrub je het best 1 keer in de week. Wanneer jij een normale tot vette huid hebt, kan je 2 tot 3 keer per week scrubben. Scrub nooit te agressief, je kan namelijk je huid beschadigen! Scrub langzaam met draaiende bewegingen. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…