Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 tips om je gezonde voornemens waar te maken

Camille
95 min read

Een nieuw jaar betekent voor velen ook goede voornemens. En omdat het nummer 1 goede voornemen ieder jaar terug slank en fit worden is, geef ik je in dit artikel 4 tips om de vetmassa te verminderen en je conditie terug op peil te brengen, zodat je eindelijk je goede voornemens echt kan waarmaken.

Tip 1: Zorg voor een duidelijk en realistisch doel

Als je geen doel hebt, weet je niet waar je naar toe moet, en heb je dus ook geen plan om een bepaald resultaat te bekomen. Daarom is het voorop stellen van een duidelijk en realistisch doel heel belangrijk. Een duidelijk doel  zou bvb. kunnen zijn:

 • 3kg afvallen
 • 5% minder vetmassa
 • Terug in je favoriete broek kunnen
 • Je buikspieren terug kunnen zien
 • Terug 5km kunnen lopen zonder spierpijn te hebben
 •  De trap op kunnen gaan zonder dat je buiten adem bent en 5 minuten moet bekomen

Tip 2: Ga 2 tot 3x per week trainen

Ga 2 tot 3 keer per week trainen met een trainingsschema dat gericht is op vetverbranding en het verbeteren van je conditie. Richt je daarom voornamelijk op de juiste krachttraining, aangevuld met High Intensity Interval Training.

 • Krachttraining om je metabolisme te verhogen en meer vet verbranden voor een beter figuur
 • High Intensity Interval Training om je conditie te verbeteren
   

Tip 3: Kies voor een goede begeleiding

Eénmaal je goed weet wat je doelstelling is kan er een persoonlijk en doelgericht trainingsschema opgesteld worden. Schakel daarvoor het best een fitnesscoach of personal trainer in die hiervoor de juiste kennis heeft. Of ga naar een fitnessclub waar een goede begeleiding inbegrepen zit in de formule die je kiest. Deze fitnessclubs zitten meestal in een iets hogere prijsklasse, maar dit kan wel het verschil maken in resultaat. Dit is het dus zeker en vast wel waard, want zonder begeleiding betaal je misschien wel iets minder, maar ben je na een jaar nog steeds niet verder dan je gestart was, dan verdoe je ook maar je tijd en je geld.

Een goede begeleiding is belangrijk om:

 • De oefeningen correct te kunnen uitvoeren. Een slechte uitvoering betekend een grotere kans op blessures, waardoor je al snel stopt met trainen
 • Het resultaat te bekomen dat je graag wil
 • Een doelgericht trainingsschema te hebben dat geschikt is voor jouw lichaamstype
 • Opgevolgd te worden met o.a. een meting van het vetpercentage, zodat je weet of je progressie maakt. Indien nodig kunnen er aanpassingen gemaakt worden in de training en het voedingspatroon

Tip 4: Eet de juiste voeding

Deze 3e stap is eigenlijk de belangrijkste. Je mag nog 6x per week trainen, zolang je de juiste voeding niet eet zal er weinig veranderen aan je lichaam. Het is niet zozeer de bedoeling dat je gaat diëten of minder gaat eten, maar dat je juist voldoende eet van de voeding die goed en gezond is om je lichaam optimaal te laten functioneren. Op die manier kan de training zijn werk doen, en zal alle energie en moeite die je in je training stopt niet voor niks geweest zijn.

Bron: Lorenz De Grande, personal trainer Easyfit Premium.

'Het begeleiden, coachen en trainen van mensen die slanker, fitter en gespierder willen worden is mijn levensmissie. Als personal trainer bij “Easyfit Premium Brugge” help ik dagelijks mensen hun doel te bereiken en een optimale gezondheid te bekomen.' Voor meer info, klik hier.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…