Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 fitnessbal workouts

Camille
3 min read

Een workout met een fitnessbal kan erg effectief zijn. Maar hoe doe je dit precies? En welke spiergroepen train je hiermee? We laten je alvast 5 manieren zien om je fitnessbal goed te gebruiken.

Push ups

Iedereen kent de normale push up wel. Echter, door de fitnessbal te gebruiken krijgt je een hele nieuwe dimensie. Deze oefening is met name geschikt voor het versterken van arm- en rugspieren. Deze push up doe je door je voeten te laten rusten op de fitnessbal. Daarna plaatst je je handen onder je schouders op de grond om zo een hogere hoek te krijgen van de push up. Deze oefening kan je het beste drie keer per week doen voor een maximaal effect.

Zithouding verbeteren

Ter bevordering van een correcte zithouding, kan je de fitnessbal gebruiken als “bureaustoel”. Door hierop te gaan zitten ben je continu bezig met het bevorderen van je balans. Hierdoor worden je “core” spieren getraind zonder dat je hier bewust mee bezig bent. Deze oefening is iets wat je continu kunt doen en je zult hier ook niet vermoeid van raken. Naast het versterken van uw core, zal ook jouw wervelkolom ontlast worden door de natuurlijke positie.

De Plank

Je kunt je fitnessbal ook gebruiken om te “planken”. Hierbij leg je je handen op de bal, hou je jouw rug recht en je voeten op de grond. Je lichaam is hierbij een rechte horizontale plank. Je kunt dit in 2 variaties doen, met je handen vooruitgestrekt (moeilijker) of met je ellebogen op de bal (makkelijker).

Zodra je de juiste positie hebt gevonden, probeer je dit zo lang mogelijk vast te houden. Al snel zal je merken dat je buikspieren vermoeid zullen raken. Als je dit 3 keer per week een paar keer doet, zal je al snel resultaat zien.

Massage

De fitnessbal kan gebruikt worden voor de massage van tal van lichaamsdelen. Door bijvoorbeeld met een holle rug over de bal rollen, kun je je hele rug masseren. Dit zal voornamelijk ook helpen ter ontlasting van de wervelkolom.

Bekken oefeningen

Ook het bekken kan worden getraind met de fitnessbal. Je gaat hierbij in een rechte, stabiele positie op de bal zitten met je voeten plat op de grond. Hierna ga je met je bekken langzaam rondjes draaien met een focus op je buikspieren. Na drie rondjes linksom gedraaid te hebben, ga je drie keer rechtsom draaien.

Deze workouts zijn heel goed voor je buikspieren, bekken, en wervelkolom. Je zal ook merken dat je zithouding verbetert en je “core” sterker wordt. Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…