Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 kilogram afvallen op een gezonde manier: back 2 basic

Bram
3 min read

Geef het maar toe, elke vrouw is met afslanken bezig. De ene al wat meer dan de ander, maar iedereen heeft het al eens geprobeerd. Daarbij komt dat we nog eens overstelpt worden met ‘snelle en makkelijke manieren om te vermageren’. Middelen zoals bessensapjes en afslankpillen vliegen ons rond de oren, maar met dit alleen zal je die 5 kg niet kunnen verslaan. Wil je echt op een gezonde manier afvallen? Ga dan Back 2 Basic. 

Wat houdt dit in? 

Back 2 Basic betekent 2 woorden: Evenwichtig eten en Bewegen!  Hierbij enkele tips die je hierbij kunnen helpen 

  • maak een weekmenu. De zaterdag stel je het menu op voor de week erop. Je kiest enkele gezonde recepten voor ’s avonds en ’s middags en enkele gezonde tussendoortjes. Je maakt een lijstje op met alles wat je nodig hebt en gaat shoppen. Ga je boodschappen doen nadat je gegeten hebt, zo heb je zeker geen honger en kun je aan de verleiding van zoet en vettig eten weerstaan. 
  • Eet meerdere keren per dag een kleine portie.  Zorg ervoor dat je geen hongergevoel hebt door meerdere keren per dag te eten. Neem de normale maaltijden op en eet enkele gezonde tussendoortjes. Het is niet de bedoeling dat je meer gaat eten, maar wel vaker. Zo ga je meer calorieën verbranden omdat je spijsvertering constant actief is. 
  • Varieer: Het is heel belangrijk om variatie in je maaltijden te stoppen. Niet alleen is het leuker, maar ook gezonder. Je lichaam krijgt hierdoor verschillende vitamines binnen. 
  • Drink water: Het is een cliché maar het klopt echt wel. Water drinken helpt om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Tijdens het afvallen is 2 liter per dag de norm. Je kunt best zorgen om constant water bij je te hebben. Je kunt bijvoorbeeld op je werk een flesje naast je bureau plaatsen en af en toe eens drinken. Lijkt het alsof die fles maar niet vermindert? Neem dan kleine flesjes en vul die telkens opnieuw. 
  • Naast evenwichtige voeding is het vooral belangrijk dat je genoeg beweegt. Zonder te bewegen zal het sowieso moeilijker zijn om snel af te vallen en wanneer je niet direct resultaat ziet, is de kans misschien groot dat je zult opgeven. Probeer om minstens 2 maal per week te sporten.  Indien je het moeilijk vindt om het sporten vol te houden, kun je verschillende soorten uitproberen. Ga de ene dag eens lopen en de andere dag zwemmen. Zie het als een checklist om verschillende sporten uit te proberen. Door het creëren van afwisseling zal het makkelijker vol te houden zijn. Je kunt ook een partner in crime zoeken om samen de sport te beoefenen. Dan heb je geen kans om uitvluchten te zoeken. 
Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…