Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 leukste fietsroutes in Vlaanderen

Camille
4 min read

België biedt geweldige mogelijkheden voor de echte fietsliefhebber. Het glooiende Vlaamse landschap is een lust voor het oog. En er valt ook veel te zien. Het rijke historische verleden heeft veel sporen achtergelaten in het land. En er is geen betere manier om hiervan te genieten dan vanaf de fiets. Kom in oog in oog te staan met kastelen en andere prachtige historische bouwwerken. En waarom niet even afstappen om het verleden te eren met een bezoekje? Ook als je fan bent van de wielersport is een fietstochtje in Vlaanderen de moeite waard. Sportidool Eddy Merckx won hier zijn laatste wedstrijd. Treedt in zijn voetsporen en ontdek waar hij zijn laatste wedstrijd reed. Ook voor de kunstfanaat is een fietstochtje niet te versmaden. De Leiestreekroute laat je kennis maken met de beroemde Vlaamse kunstenaars en het landschap wat hun inspireerde. In de vele musea langs de route kun je hun werken bewonderen. Wij laten je kennis maken met de vijf mooiste fietsroutes van Vlaanderen:

Het verleden komt tot leven tijdens de Kastelenroute (48,0 km)

De prachtige route leidt je langs de Schelde. Op de oevers staan enkele pareltjes uit het verleden. De rijke elite lieten hier de mooiste huizen bouwen. Er is geen betere manier om van deze aanblik te genieten dan vanaf de fiets. Vervolg je tocht door de mooiste parken en geniet van de prachtige natuurgebieden in de omgeving. En tot slot rijdt je langs Kasteel van Laarne. Natuurlijk stap je hier even af. Deze Middeleeuwse burcht is open voor het publiek, een bezoekje is dus zeker aan te raden. Niet alleen het interieur is prachtig, ook de beroemde zilvercollectie is zeer de moeite waard.

Geniet van de mooiste Vlaamse kunst tijdens Leiestreekroute (51,0 km)

De echte kunstliefhebber komt aan zijn trekken met deze bijzondere route. Beroemde kunstenaars lieten zich destijds al inspireren door het mysterieuze landschap tussen Gent en Deinze. Vanaf de fiets ontdek je de schilderachtige taferelen die je terugziet op de schilderen van deze vermaarde kunstenaars. Deurle bijvoorbeeld, maar ook kasteel Ooidonk. En natuurlijk ga je die schilderijen uiteindelijk ook zelf bewonderen. Langs de route vindt je diverse musea waar je al hun werken kunt bekijken.

Laat je betoveren door het natuurschoon tijdens de Nevellandroute (48,0 km)

Wil je genieten van het typische Vlaamse landschap? Dan is deze route een uitgelezen kans om op ontdekkingstocht te gaan met de fiets. Je rijdt langs schitterende dorpjes, waaronder het kasteeldorp Merendree. Laat je verrassen door Landegem en Hansbeke. Een onvergetelijke route die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Vlaanderen.

Rijdt de pittoreske Canteclaerroute (46,0 km)

Heb je behoefte aan rust? Dan is de Canteclaerroute precies wat je nodig hebt. Deze grotendeels autovrije route leidt je langs de Stekense Vaart en een aantal bijzondere dorpjes. Speciaal is dat je onderweg over een fietspad rijdt wat vroeger een oude spoorweg was. Vanaf de fiets geniet je dus van het landschap wat de treinreizigers van weleer aan zich voorbij zagen glijden. Romantischer kan haast niet.

In de voetsporen van je sportidool met de Eddy Merckxroute (46,0 km)

Altijd al eens willen weten hoe het is om de Ronde van Vlaanderen te rijden? Dan is de Eddy Merkxroute beslist iets voor jou. Tijdens deze route rijdt je een gedeelte van de Ronde van Vlaanderen door de mooie Ardennen. Beklim als een ware wielerheld de vier hellingen uit de route: de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Hotondberg en de Kluisberg. Ook kom je langs Ruien, waar Eddy Merckx zijn laatste wedstrijd won. Deze fietstocht biedt de ervaren fietsliefhebber een niet te missen uitdaging.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…