Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 leukste Sport ideeën om meer te bewegen

Camille
3 min read

Niet iedereen loopt warm voor de sportschool, maar we willen natuurlijk wel gezond blijven. Gelukkig zijn er ook andere vormen van beweging die heel goed zijn voor je lichaam maar niet direct als ‘sport’ worden aangeduid. Toch zijn veel oefeningen en apparaten in de sportschool gebaseerd op dit soort bewegingen. Denk maar eens aan traplopen maar ook dansen heeft veel invloed op sport. Het populaire Zumba is soms nauwelijks te onderscheiden van een dansroutine. Je kunt er dus ook voor kiezen om meer beweging in je dagelijks leven te brengen zonder daarvoor de sportschool in te gaan. En dat is makkelijker dan je denkt. Wij geven je vijf tips waarmee jij je in korte tijd veel beter zult voelen:

Bewegen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dagelijks zijn er veel situaties waarin je ervoor kunt kiezen om meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. En waarom ga je niet eens lopend naar de supermarkt? Je kunt dan uiteraard minder meenemen, maar daardoor kun je nog een keer extra lopen. En dat betekent nog meer beweging. Alledaagse activiteiten zoals tuinieren of het opruimen van de zolder vergen ook veel fysieke inspanning. Je hebt dus geen reden meer om deze klusjes te laten liggen en ga meteen aan de slag. En misschien heb je nog wel een vriend of familielid die je hulp kan gebruiken bij een klus in huis. Wellicht kun je de muren verven of een vloertje leggen. Allemaal vormen van beweging waarbij je flink wat energie verbrandt.

30 minuten is voldoende

Lang bewegen is echt niet noodzakelijk. Aan dertig minuten intensieve beweging heb je in principe genoeg. Dus ga lekker wandelen met de hond of pak de fiets. Die dertig minuten zijn zo om. Voor wat extra motivatie kun je ook een stappenteller kopen en die gebruiken bij je wandeling. Je kunt jezelf dan dwingen om minstens 10.000 stappen te zetten.

Integreer beweging in je dagelijkse routine

Lees je graag? Vervang je boek dan eens door een audioboek. Tijdens het luisteren kun je lekker gaan wandelen of fietsen. Zo maak je bewegen nog leuker. Moet je vaak naar de wc? Gebruik dit door elke keer een minuutje op de plaats te rennen. Zo krijg je ongemerkt flink wat beweging. Ben je onderweg met het openbaar vervoer? Neem een halte eerder en loop de rest.

Huishoudelijk werk is ook beweging

Misschien wel de beste vorm van ‘sport’ in en om het huis is schoonmaken. Activiteiten zoals stofzuigen en dweilen zijn behoorlijk inspannend en goed voor je spieren. En na een uurtje boenen in de badkamer zal je spieren voelen waarvan je niet wist dat je ze had. Een ander voordeel van schoonmaken is dat niet alleen jij, maar ook je huis erop vooruit gaat. Dus pak je emmer en ga aan de slag.

Trek erop uit

Ook buitenshuis kun je heerlijk bewegen. Ga bijvoorbeeld lekker de stad in. Er is geen beter excuus voor een dagje shoppen. En waarom kies je niet eens voor een actief uitje met je familie? Lekker wandelen of fietsen in de natuur is niet alleen gezond maar ook heel leuk om te doen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…