Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in België

Milan
4 min read

Wandelen is een heerlijke activiteit. Je bent lekker bezig in de buitenlucht en na lange wandelroutes voel je je heerlijk rozig. En dat prettige gevoel komt omdat wandelen heel erg gezond voor je is. Als je buiten loopt kun je op een hele gemakkelijke manier wat extra vitamine D aanmaken door de zonneschijn. Als je veel binnen zit mis je het licht van de zon en krijg je al snel een gebrek aan deze vitamine.En dankzij die extra boost van vitamine D uit het zonlicht voel je je al snel beter.

Wandelen is gezond

En wandelen is om nog meer redenen heel gezond. Met wandelen verbrandt je ongemerkt heel wat calorieën. Dit komt omdat je hartslag door de matige beweging niet in één keer omhoog schiet maar een langere tijd licht verhoogd is. Hierdoor verbruikt je lichaam veel energie en kun je dus ook heel goed wat overtollige kilo’s kwijtraken. En ook op de langere termijn heeft wandelen veel positieve gevolgen. Zo is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het risico op Alzheimer aanzienlijk kleiner is voor mensen die regelmatig wandelen.

België: een fantastisch wandelland met heerlijke wandelroutes

Wandelen is een leuke activiteit die ook nog eens heel erg gezond is én een perfecte manier is om mee af te vallen. En het leuke is dat je ondertussen ook nog eens kunt genieten van de mooiste landschappen. Zeker als je een mooie tocht in België loopt. België is namelijk een fantastisch wandelland waar de mooiste wandelroutes werkelijk voor het oprapen liggen. En of je nu ervaren bent of liever een lichte recreatieve wandeling maakt, er is genoeg keuze voor iedereen.

Onderweg kom je door prachtige stukjes natuur, pittoreske dorpjes en heel veel historie. Want België is een land met een lange geschiedenis. En de sporen daarvan vindt je overal terug in het landschap. Voor je het weet sta je oog in oog met een kasteel of een prachtig landhuis. Met deze vijf pareltjes van wandelroutes zijn de hoogtepunten niet op één hand te tellen.

  • Kartuizerroute (14,0 km)
  • Roogemsebeekroute (13,0 km)
  • Muziekbosroute (11,0 km)
  • Geuzenhoekroute (14,0 km)
  • Omer Wattezroute (12,0 km)

Beleef het verleden en wandel de Kartuizerroute (14,0 km)

Sta je stevig in je schoenen en houd je wel van een pittige wandeling? Dan is deze tocht van 14 kilometer een mooie uitdaging. Je begint je wandeling vanuit Sint-Mardens-Lierde en loopt vervolgens een mooie route door de Belgische heuvels. Onderweg passeer je het kartuizerklooster, de naamgever van deze route. Dorpjes worden afgewisseld met stukken heuvellandschap. Maar pas op, de hellingen kunnen aardig steil worden.

Pittoreske dorpjes en imposante kastelen tijdens Rooigemsebeekroute (13,0 km)

Wil je een ontspannen en relatief eenvoudige wandeling maken? Doe dan eens de Rooigemsebeekroute. Deze route loopt over goed begaanbaar terrein en onderweg trek je door schattige oude dorpjes en sta je oog in oog met meerdere kastelen en landhuizen. Deze wandeling is perfect voor iedereen die houdt van een lichte inspanning en veel cultuur.

Genieten van eindeloze vergezichten tijdens de Muziekbosroute (11,0 km)

De Muziekbosroute is met recht één van de meest romantische wandelroutes in België. Het landschap langs deze route lijkt onaangetast door de tijd en in plaats van geasfalteerde wegen loop je veelal over zandpaden. Het spreek voor zich dat deze route wel een stel goede wandelschoenen vereist. Tijdens de tocht beklim je onder meer de zogeheten Muziekberg, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving.

 Maak kennis met het geuzenverleden en loop de Geuzenhoekroute (14,0 km)

Deze wandelroute is volgens ons één van de meest aantrekkelijke wandelroutes in België omdat je niet alleen een wandeling maakt door de natuur, maar ook door de historie van het gebied. In deze streek woonden namelijk de roemruchte geuzen, oftewel de vroege protestanten. Tijdens je wandeling kom je meer te weten over deze gemeenschap en haar fascinerende historie.

Rust, ruimte en natuur tijdens Omer Wattezroute (12,0 km)

Ben je op zoek naar een prettige wandeling voor rustzoekers? En één die ook goed te doen is voor wat minder ervaren wandelaars? Loop dan de Omer Wattezroute. Deze wandelroute laat je kennismaken met de adembenemende Ardennen. Je loopt over onverharde wegen, maar nergens wordt het pad overdreven moeilijk. Deze wandelroute is een absolute aanrader.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…