Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je deze zomer moet kamperen

Anja
2 min read

‘Kamperen? Dat is toch vrijwillig verblijven in de koude buitenlucht? Nee, dank je. Ik hoef niet te creperen’, zul je misschien denken als je de titel van dit artikel leest. Maar niets is minder waar! Oké, het kan soms koud zijn. Toch zijn er fantastische redenen om te gaan kamperen!

1. Rustig genieten

Even geen deadlines, files, vertraging, vergaderingen, stress en werk. Nee, eventjes het normale leven op uit en het relaxleven op aan. Al die drukte kan wel even zonder jou.

2. Het geeft voldoening

Heb je eens een tent alleen opgezet? Als je dat al gedaan hebt, weet je hoe moeizaam dat ging, de eerste keer. Je wordt er echter steeds beter in en het opzetten van je eigen ‘stekje’ voelt fantastisch.

3. Jouw territorium

Nog even over dat eigen ‘stekje’; een camping leent zich perfect tot het creëren van je eigen koninkrijk. Span een zijl boven je tent en geïmproviseerde zithoek, en je hebt een heus kamp.

4. Alles kost nét iets meer moeite

Dingen die je huis voor lief neemt – thee en koffiezetten, bijvoorbeeld – zijn tijdens het kamperen een kleine breinbreker. Als je geen waterkoker hebt, moet je op een gasfles (met bijbehorende gaspit) water laten koken. Het kokende water moet je vervolgens (voorzichtig!) in een koffiefilter schenken, die langzaam maar zeker de koffie produceert. Wedden dat dat het lekkerste kopje koffie ooit is.

5. Even offline

Je kunt natuurlijk een camping kiezen met wifi, maar dat is de halve ervaring van kamperen. Ga voor offline. Kamperen is dé uitgelezen kans om het offlineleven eventjes op stil te zetten. Doe je telefoon uit en stop hem weg. Dat is aan het begin behoorlijk wennen, maar is daarna zalig rustgevend.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…