Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je echt regelmatig op een fitnessbal moet zitten

Olivier
2 min read

We kennen allemaal de zitbal wel. Deze ‘skippybal’ voor volwassenen wordt gebruikt in de sportschool voor het uitvoeren van allerlei verschillende oefeningen. Tegenwoordig wordt deze zitbal ook vaak gebruikt als vervanging van de stoel. Dit is ergonomisch veel beter voor je lichaam en er zitten nog meer voordelen aan deze fitnessbal verbonden… Wij hebben 5 redenen voor jullie op een rijtje gezet waarom je echt regelmatig op een fitnessbal zou moeten zitten!

Je bent in beweging

Het grootste voordeel van het zitten op een fitnessbal is dat je lichaam continu in beweging bent. Je lichaam heeft, logischerwijs, meer bewegingsvrijheid dan wanneer je op een bureaustoel zit. Lekker heen en weer swingen terwijl je op de computer aan het werk bent, heerlijk! Daarnaast zou je door te zitten op een fitness bal ongeveer 260 calorieën meer verbranden dan normaal.

Goed voor je houding

Op een bureaustoel of op de bank kun je lekker onderuitgezakt gaan zitten. Dit voelt misschien ontspannen maar is niet goed voor je lichaam. Op een fitnessbal is het onmogelijk om onderuitgezakt te zitten, je wordt gedwongen om op een ergonomisch verantwoordelijke manier rechtop te zitten.

Oefeningen

Naast werken op een fitnessbal kun je er natuurlijk ook mee sporten. Met een zitbal kun je een complete work-out doen. Het is goed voor je balans en evenwicht. Hierdoor zet je je spieren onder spanning.

Groeien van de spieren

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die geregeld op een fitnessbal zitten sterkere spieren hebben dan mensen die gewoon op een stoel zitten. Met name de onderste rugspieren worden sterker wanneer je vaak op een fitnessbal zit.

Goed voor je bewustzijn

Wanneer je af en toe op een fitnessbal zit, wordt je bewust van je houding. Hierdoor ben je je ook meer bewust van andere dingen in het dagelijks leven.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…