Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je naar Cuba moet reizen

Anja
3 min read

Cuba is niet meer het onbekende, achterlopende, door geweld geïnfecteerde land dat het ooit was. Tenminste, het is niet meer zo toerist-onvriendelijk. Hoe diplomatieke relaties tussen landen verlopen, kan niemand met zekerheid zeggen. Wat wij wél met zekerheid kunnen zeggen, is dat Cuba nu aantrekkelijker dan ooit is.

1. Reis door een tijdmachine

Als je voor het eerst in de hoofdstad van Cuba komt, lijkt het alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Prachtige oude auto’s, authentieke gebouwen, geen smartphones en bijna geen internet. Ben je 60 jaar terug in de tijd gegaan? Nee hoor, je bent in Cuba. Even weg van de nieuwerwetse hectiek.

2. Unieke ervaring

Het kan ook niet anders, voor een land waarin het lijkt alsof de klok een halve eeuw heeft stilgestaan, dat in Cuba zijn een exceptionele ervaring is. De communistische, stokoude regeringsvorm (letterlijk en figuurlijk, het staatshoofd is ver in de tachtig), de rijke, ongerepte natuur en verbazingwekkende wetten. Je kijkt je ogen uit, en niet alleen dat. Het is een ervaring die álle zintuigen prikkelt.

3. Ongerept gevoel

In Cuba ervaar je zélf, hoe een land eruitziet, dat minimale westerse invloed heeft gehad. Souvenirs aan het extreme communisme van vroeger zijn nog te bewonderen in originele glorie – Ché Guevara siert het hoogste overheidsgebouw van Cuba, om maar wat te noemen.

4. Authentieke producten

In Cuba kun je magnifiek terecht voor authentieke producten. Échte sigaren, mojito en rum. Ook de Cubaanse keuken is zeker een aanrader. Verder is de Cubaanse muziek (die overigens pas ‘ontdekt’ werd door andere landen in 2001) een volmaakt compliment voor de Cubaanse ervaring.

5. Geen beter moment dan nu

Het makkelijker afreizen naar Cuba kan nog niet zo lang. De westerse invloed (nieuwe auto’s, internet, smartphones etc.) is nog niet doorgedrongen in Cuba en dat is echt een unicum. Als je dat wilt meemaken – en dat wil je, geloof ons – moet je snel zijn. Voor je het weet, zijn alle oude, trage auto’s ingeruild voor snelle wagens. Grijp dus je kans.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…