Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 signalen dat je vriend later een hele goede papa zal zijn

Anja
3 min read

Er zijn bepaalde dingen die je vriend doet of eigenschappen die hij heeft, die aantonen dat hij later een 'superpapa' zal zijn. Herken jij deze eigenschappen?

1. Hij is een handig en verstandig

Je vriend is eigenlijk een beetje van alle markten thuis. Automecanicien, loodgieter, tuinman, … Hij weet goed zijn mannetje te staan tijdens klusjes. Meestal trekt hij eerst zijn plan als er iets kapot is, pas dan schakelt hij hulp of een expert in. Dit toont aan dat hij volwassen is en verantwoordelijkheid neemt. Deze kennis zal hij zeker en vast ook overbrengen aan jullie zoon of dochter.

2. Hij neemt initiatief

Hij houdt ervan om af en toe een uitdaging aan te gaan. Hij neemt initiatief op verschillende vlakken: in zijn vriendengroep durft hij al eens het voortouw te nemen, in jullie relatie plant hij leuke uitstapjes of verrassende activiteiten, voor zichzelf stelt hij nieuwe doelen, … Dit toont aan dat hij creatief is. Hij zal niet zomaar het leven rustig zijn gang laten gaan. Ook in de toekomst voor jullie kind is dit een groot voordeel: papa zal hem of haar stimuleren om van het leven iets moois te maken.

3. Hij geeft zijn eigen mening

Hij geeft je niet altijd gelijk. Jullie hebben over bepaalde zaken een verschillende mening en hij zal altijd aantonen wat zijn mening is en waarom hij de dingen anders ziet dan jij. Dat is belangrijk want zo kun je dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Later zal dit ook invloed hebben op jullie kindje: je kind zal daardoor minder naïef zijn en het kind zal voor zijn of haar eigen mening of gedachten opkomen.

4. Hij weet wat je wil

Hij steunt je op alle vlakken en hij weet goed waar jij behoefte aan hebt. Als jij een avondje gezellig samen wilt zijn, zal hij niet tegenstribbelen. Als jij het moeilijk hebt, luistert hij en probeert hij je meteen weer op te vrolijken. Dit betekent dat hij goed kan inschatten wat mensen op bepaalde momenten wel of niet nodig hebben. Als hij zo voor jou klaarstaat, zal hij dat zeker ook doen voor jullie kind.

5. Hij kan relativeren

Op bepaalde momenten kan je vriend heel serieus zijn en is hij goed in logisch redeneren. Op andere momenten is je vriend zelf nog een kind en neemt hij het leven niet té serieus. Hij plaagt je en haalt grapjes uit. Bovendien gaat hij goed om met tegenslagen en relativeert die. Als hij deze eigenschappen doorgeeft aan jullie kindje, staat hij of zij sterk in zijn of haar schoenen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…