Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vijf dingen die je zeker moet doen vooraleer je mama wordt

Bram
4 min read

Voor je moeder wordt, zijn er enkele zaken die je dient te regelen. Omdat deze zaken veel tijd kosten om te regelen, is het verstandig om direct na de ontdekking van je zwangerschap te starten met organiseren van alles wat met de komst van de baby te maken heeft. Maar wat moet je precies doen als je moeder wordt? Op deze pagina lees je vijf belangrijke dingen die je zeker moet doen vooraleer je mama wordt. 

Bedenk één of meerdere leuke namen

Ook als je nog niet wil weten of je een jongetje of een meisje krijgt, kun je al enkele namen bedenken voor jouw kindje. Het bedenken van een geschikte naam voor jouw kind kan veel tijd kosten, dus het is zeker aan te raden om hier op tijd mee te beginnen. Je kunt een naam bedenken door een namenboekje te raadplegen, een website met populaire kindernamen goed door te lezen of simpelweg enkele van je persoonlijke voorkeuren op papier te zetten. Als je nog niet weet welk geslacht je kindje heeft, schrijf je zowel jongens- als meisjesnamen op. Weet je het geslacht al wel, dan is het kiezen van een naam nog gemakkelijker. 

Haal in ieder geval alles in huis wat je de eerste dag(en) nodig hebt

De meeste mensen kopen gedurende de zwangerschap alles wat ze nodig hebben voor hun kindje. Hierbij kun je denken aan een geschikt bedje, een goede maxicosi, babykleding en knuffeltjes. Als je niet voldoende geld hebt om alles al te kopen of als je nog niet alles kunt kopen omdat je het geslacht van het kindje nog niet weet, is het in ieder geval aan te raden om alle noodzakelijke babyspullen te kopen. Hierbij kun je denken aan een bedje, een kinderwagen, voldoende luiers en basiskleding. Als je deze zaken in huis hebt, kun je in ieder geval de eerste dagen na de bevalling vooruit. Daarna kun je altijd nog enkele aanvullende zaken aanschaffen, zoals knuffels en kleding. Raadpleeg boeken over moederschap om erachter te komen welke basiszaken je in ieder geval nodig hebt voor jouw kindje. 

Wees op tijd met het ontwerpen van je geboortekaartjes

Als je kindje eenmaal geboren is, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk delen met je dierbaren. Omdat de kaartjes direct na de bevalling verstuurd worden, is het verstandig om in ieder geval het ontwerp en grotendeels ook de tekst van de geboortekaartjes klaar te hebben voor de bevalling. Het enige wat je dan nog moet doen na de bevalling, is het invullen van de naam, het gewicht en het tijdstip van de geboorte en de kaartjes kunnen direct verstuurd worden. 

Regel de kraamzorg

Voor je bevalt, dien je uit te zoeken hoe jouw kraamzorg geregeld is. Op hoeveel uur kraamzorg heb je bijvoorbeeld recht? En kun je bij ieder kraambureau terecht, of heeft jouw zorgverzekeraar een specifieke aanbieder van kraamzorg waar je contact mee op moet nemen? Door jouw kraamzorg tijdig te regelen, kom je net voor of na de bevalling niet in de stress

Regel alles rond de bevalling

Zeker als je meerdere kinderen hebt, dien je de bevalling goed voor te bereiden. Spreek bijvoorbeeld met je ouder(s), zus, broer, vriendin of buren af dat jouw kinderen tijdens de bevalling daar kunnen blijven. Het enige wat je dan nog hoeft te doen als je weeën hebt, is contact op te nemen met de betreffende persoon om je kinderen op te halen. Op deze manier kun jij met een gerust hart naar het ziekenhuis zonder te veel tijd te verliezen. Ook is het verstandig om altijd een tas met kleding en verzorgingsproducten klaar te zetten, zodat je bij een plotselinge bevalling geen spullen meer in hoeft te pakken en direct naar het ziekenhuis kunt gaan.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…