Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 slimme tips om geld te besparen

Milan
4 min read

Geld over houden aan het eind van de maand, het is een doel die we allemaal nastreven. Maar hoe kun je dat het beste doen? Kan je gewoon uit eten, stappen of naar de film én geld overhouden? Dat kan zeker. We hebben 5 slimme tips voor je, waarmee je zeker geld kunt besparen.

1. Boodschappen

Een makkelijke en snelle manier om te besparen op je uitgaven zijn de boodschappen. Herken je het? Elke dag of om de zoveel dagen even langs de winkel voor wat kleine boodschapjes. Eenmaal binnen zie je de leukste aanbiedingen en de grootste lekkernijen weer voorbij komen, waardoor je je snel laat overtuigen om meer te kopen dan de bedoeling was. Ga daarom één keer per week naar de supermarkt en koop direct alles voor de hele week. Je loopt dan geen risico om meer producten te kopen dan je eigenlijk van plan was.

2. Water en elektronica


Elke maand weer veel geld kwijt aan de vaste lasten, zoals water en elektronica? Hier kun je door iets bewuster te leven veel aan veranderen. Douche je twee keer per dag? Dit is wel lekker, maar daarom nog niet nodig. Probeer te kiezen voor een avond- of ochtenddouche en niet beide. Zet ook ongebruikte lichten uit om te besparen op je elektronica. Vaak laten we door slordigheden de lichten een dag lang branden, terwijl er niemand thuis is. Bewuster omgaan met de vaste lasten levert je direct meer geld op.

3. Andere maandlasten


Je maakt waarschijnlijk veel gebruik van maandabonnementen, bijvoorbeeld voor je telefoon of sportvereniging. Alle abonnementen afzijdig van elkaar lijken niet zo duur, maar bij elkaar opgeteld kost dit nogal wat. Probeer daarom zoveel mogelijk abonnementen blijvend te verlagen. Je kunt bijvoorbeeld een sim-only abonnement nemen voor je telefoon, of besparen op een overbodig zenderpakket van je televisie.

4. Impulsaankopen


Probeer de binnenstad te vermijden. Door alle aanbiedingen voor kleding of fastfood ben je geneigd om iets te kopen. Deze impulsaankopen zijn vaak niet nodig, maar daarom wel dermate leuk. Je kunt er echter gemakkelijk geld mee besparen als je je niet laat verleiden.

5. Kies voor eigen producten op je werk


De lunch op je werk is hét moment om te besparen op je uitgaven. Het is niet suf om je eigen brood mee te nemen, het is juist heel slim. Laat het broodje kroket eens liggen en kies iets vaker voor je eigen brood. Het is een stuk goedkoper en je houdt geld over voor leukere dingen.

EXTRA TIP: Investeer in je woning!

Er zijn tal van manieren om geld te besparen. Denk aan het vernieuwen van je verwarmingsketel, het plaatsen van zonnepanelen, werken met een regenput en bijgevolg investeren in een goede waterontharder en natuurlijk error zorgen dat je woning goed geïsoleerd is.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Heb je er zelf ook nog eentje, laat het ons dan zeker weten!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…