Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om makkelijk en eenvoudig geld te besparen

Milan
4 min read

Besparen willen we allemaal. Het goede nieuws is dat je zelf heel veel kunt doen om geld te besparen. Wij hebben tien tips waarmee je op een hele eenvoudige manier kunt bezuinigen:

  • Let op je waterverbruik.
  • Ga bewust om met warmte.
  • Schakel elektronica uit.
  • Laat de auto een keer staan.
  • Neem je eigen brood mee.
  • Eet een dagje geen vlees.
  • Maak een boodschappenlijstje.
  • Drink water in plaats van koffie of thee.
  • Ga eens naar de kringloopwinkel.
  • Koop een energiezuinige koelkast.

Besparen door op je waterverbruik te letten

Wat veel mensen niet weten is dat warm water een grote kostenpost is. Zet daarom eens de wekker als je doucht. Als je iedere dag vijf minuten korter doucht zal je dit zeker terugzien op je rekening. En je werkt ook nog eens mee aan beter milieu. En wie wil dat nu niet?

Ga bewust om met warmte

Natuurlijk wil je het altijd lekker warm hebben in je eigen huis. Maar je doet er goed aan om eens kritisch naar je warmteverbruik te kijken. Misschien kun je de verwarming best een graadje lager zetten en een lekkere warme trui aantrekken. En kijk ook eens naar de isolatie van je huis. Sommige isolatievormen zijn heel goedkoop en kunnen een grote besparing opleveren.

Schakel elektronica uit

Als je je apparatuur niet gebruikt kun je ze beter helemaal uitschakelen en niet op stand-by laten staan. Want ook in stand-by modus slurpen ze flink wat energie. En het is toch te zot voor woorden dat je betaalt voor apparaten die je niet eens gebruikt? Trek dus voortaan gewoon even de stekker uit het stopcontact.

Laat de auto een keer staan

De auto is gemakkelijk, snel en comfortabel. Maar de auto is vaak ook een grote kostenpost. Het kan zeker de moeite lonen om de auto af en toe eens te laten staan en de fiets te pakken. Je bespaart niet alleen op benzinekosten, je werkt ook aan je eigen gezondheid. En niet te vergeten: het is ook nog eens veel beter voor het milieu.

Neem je eigen brood mee

Veel mensen laten zich iedere dag verleiden tot het kopen van een lekkere lunch in de bedrijfskantine. En ook al kost het vaak niet zo gek veel, als je kijkt naar wat je tijdens een hele maand uitgeeft zal je toch schrikken. Dus waarom niet lekker zelf je brood meenemen? Een eigen lunchpakket is minstens zo lekker, veel goedkoper, en in veel gevallen ook gezonder.

Eet een dagje geen vlees

Een lekker stukje vlees gaat er altijd in. Maar wees eens eerlijk: je kunt ook best een dagje zonder. Dat is niet alleen beter voor deze wereld, het is ook gezonder. En het is een hele makkelijke manier om te besparen. Gewoon een paar keer in de week lekker vegetarisch eten en je zult het verschil merken in je portemonnee.

Maak een boodschappenlijstje

Per week geven we met z’n allen heel veel geld uit aan boodschappen. Het is daarom belangrijk om eens te kijken hoe je hier op kunt besparen. We raden je aan om van tevoren een lijstje te maken. Als je een lijstje maakt en je hier aan houdt kun je geen dure impulsaankopen doen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Drink water in plaats van koffie of thee

Het drinken van vocht is een levensbehoefte. Maar dat wil niet zeggen dat je er veel geld aan uit hoeft te geven. Al die liters koffie, thee, sappen en frisdrank kosten echter een flinke duit. Je kunt dan toch net zo goed water drinken? Dat is veel goedkoper en uiteindelijk ook veel gezonder.

Ga eens naar de kringloopwinkel

Heb je dringend een nieuwe zetel of een bed nodig? Dan kun je natuurlijk naar de meubelwinkel gaan en een nieuw exemplaar kopen. Maar het is veel goedkoper om er één te scoren in de kringloopwinkel. Je betaalt dan veel minder, en je hebt meer dan voldoende keus. En zie je niets van je voorkeur? Kijk dan eens op Marktplaats.nl.

Koop een energiezuinige koelkast

Heb je een oude koelkast? Dan kun je er vanuit gaan dat het een flink energievreter is. Nieuwere koelkasten zijn over het algemeen veel energiezuiniger. En dat kan een grote besparing opleveren.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…