Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de beste methodes om geld te besparen?

Milan
4 min read

Omdat het leven nu eenmaal duur is en we graag geld over houden voor leuke dingen hebben wij een aantal tips voor jou verzameld. Met deze 8 tips kun je geld besparen en houdt je gegarandeerd meer geld over aan het einde van de maand:

  • Doe slim boodschappen.
  • Wees spaarzaam met warm water.
  • Voorkom warmteverspilling.
  • Schakel elektronische apparaten uit.
  • Eet minder vlees.
  • Neem je eigen lunch mee.
  • Drink meer water.
  • Bespaar op je vervoer.

Doe slim boodschappen

Eén van de belangrijkste tips die we je kunnen geven is om eens kritisch te kijken naar de boodschappen die je iedere week haalt. Uit gemak kiezen we vaak voor een duurdere supermarkt gaan we soms meerdere keren per week. En in veel gevallen kopen we dan weer allerlei dingen die we eigenlijk niet gepland hadden.

Het is veel verstandiger om slechts één keer per week boodschappen te halen en hier van tevoren even goed over na te denken. Lees thuis de folders met de aanbiedingen eens goed door en doe je boodschappen voor zover mogelijk bij een goedkope supermarkt zoals bijvoorbeeld de Lidl. Zo zal je snel veel kunnen besparen.

Wees spaarzaam met warm water

Je realiseert het je misschien niet, maar ook warm water kost geld. Zeker wanneer je regelmatig doucht kun je ongemerkt flink wat verbruiken. Als je twee keer per dag doucht kun je overwegen om dit terug te brengen naar één keer. En zet de wekker terwijl je onder de douche staat. Zo voorkom dat je onnodig lang weg staat te dromen en veel warm water verspild. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Voorkom warmteverspilling

Niemand wil het koud hebben in z’n eigen huis. En daarom zetten we de verwarming graag een graadje hoger. Maar vraag je de volgende keer eens af hoe noodzakelijk het eigenlijk is. Is de kou ook te verhelpen door een lekker warme trui aan te trekken of een dekentje over je heen te trekken?

In een koud huis aankomen is natuurlijk onaangenaam, maar toch kun je flink besparen door de verwarming uit te zetten op de momenten waarop je zelf niet in huis aanwezig bent. Denk er ook eens aan hoe je ervoor kunt zorgen dat de warmte beter in jouw huis kan blijven hangen. Door middel van isolatie bijvoorbeeld. Een relatief goedkope en eenvoudige spouwmuurisolatie kan jou op jaarbasis een flinke besparing opleveren.

Schakel elektronische apparaten altijd uit

Deze tip hoor je zo vaak, maar toch zijn er nog zoveel mensen die hun apparaten niet helemaal uitzetten. Maar ook als je deze elektronica op stand-by zet, verbruiken ze energie. Je betaalt dus ook als je ze niet gebruikt. En dat is natuurlijk te gek voor woorden. Vindt je het vervelend om steeds alle stekkers in en uit het stopcontact te halen? Sluit alle apparaten dan aan op één stekkerblok zodat je ze allemaal tegelijkertijd uit of in stand-by kunt zetten.

Neem je eigen lunch mee

Het is natuurlijk geweldig dat je een leuke kantine op je werk hebt. Maar elke dag zo’n lekker broodje kopen tikt aardig aan. Het is vele malen goedkoper om thuis je eigen brood te smeren en mee naar kantoor te nemen. En behalve goedkoper is het in veel gevallen ook nog eens veel gezonder, je slaat dus twee vliegen in één klap.

Drink meer water

We zijn gewend om de hele dag koffie, thee, frisdrank en sappen te drinken. Maar alles bij elkaar gaat hier flink wat geld in zitten. Veel goedkoper is het om over te stappen op water. In het begin is het misschien even wennen, maar op den duur wil je niet meer anders. En behalve goedkoop is het drinken van water ook nog eens een hele gezonde gewoonte.

Besparen op je vervoer

We geven met z’n allen veel geld uit aan de auto. En dat terwijl we hem ook gebruiken voor onnodig korte ritjes. Dat is eigenlijk best raar. Je kunt in veel gevallen net zo goed de fiets pakken. Dat scheelt je flink wat Euro’s in benzine. En uiteindelijk is het ook nog eens een heel eenvoudige manier om meer lichaamsbeweging te krijgen. En zit je toch aan de auto vast? Denk er dan eens over na of een zuiniger model je wellicht geld zou kunnen besparen.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…