Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan je geld besparen op je eten?

Milan
3 min read

Eten is een kostenpost waar mensen geneigd zijn niet op te bezuinigen. Mocht je wel bezuinigen op je eten, dan kom je waarschijnlijk uit bij fastfood restaurants of magnetron maaltijden. Dit is kostenbesparend, maar niet altijd even gezond. Het is ook mogelijk om geld te besparen op je eten en tegelijkertijd gezonde voeding te consumeren.

Voedsel verspillen


Alles begint bij het verspillen van voedsel. Hoe meer je jezelf dwingt om alleen datgene te kopen wat je nodig hebt, hoe minder je eten weg hoeft te gooien. Hierdoor bespaar je in ieder geval al flink in je uitgaven. Bekijk daarom altijd goed wat je al in huis hebt, denk na over gerechten die je daarmee kunt maken en ga dan pas over tot boodschappen bij de supermarkt.

Gezond én goedkoop


Gezond eten en dan ook nog goedkoop, die twee dingen gaan vaak niet samen. Goed eten is vaak een dure hobby, maar voor de echte creatieve geest is het daadwerkelijk mogelijk om al voor 5 euro per dag gezond te eten. Elke dag minder gezond eten kan ook een optie zijn en dit heeft als grote voordeel dat het vaak ontzettend lekker is. Probeer eens een combinatie te maken van die twee en je hebt helemaal geen zorgen meer.

Wat is duurder eten?


Vlees is over het algemeen duur, zeker als het hoogwaardig is en van de slager komt. Toch neigen mensen vaker naar vlees van de slager, omdat dit smaakvoller is en een betrouwbaarder imago heeft. Wil je echter elke dag een stukje vlees eten, dan neem je er ook genoegen mee dat je iets meer geld kwijt bent aan je voedingspatroon. Vlees is overigens niet per definitie ongezond en je hoeft het dus zeker niet te laten staan. In vlees zitten namelijk verschillende goede voedingsstoffen.

Vleesvervangers

Wil je toch geld besparen op je eten, dan kan je kiezen voor vleesvervangers. Dit is voedsel met dezelfde voedingsstoffen als vlees, maar dan in een ander jasje. Daarbij kun je denken aan vegetarische gerechten of vis. Echte liefhebbers van vlees gaan waarschijnlijk op zoek naar andere manieren van geldbesparing op het eten.

Steun uit een app

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de besparing van geld op je eten, dan is er een speciale app voor jou! De Slim Koken-app is een app voor je smartphone waarmee je bij kan houden hoeveel eten je verspilt. Ook staan op deze app leuke tips om lekkere gerechten te maken, zonder dat je daar te veel geld aan uitgeeft.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…