Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Money, money, money: 5 tips om geld te besparen in de supermarkt

Gezond.be
3 min read

Schrik jij ook telkens wanneer je de rekening van de supermarkt bekijkt? Denk je voordelig boodschappen te doen, zie je toch weer een eindbedrag met drie getallen. Kijk, het ligt er natuurlijk aan uit hoeveel personen je gezin bestaat. Hoe meer mensen, hoe meer boodschappen en hoe hoger de prijs. Toch zijn er een aantal manieren waardoor je geld kunt besparen in de supermarkt. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

TIP #1 – BOODSCHAPPENLIJSTJE MAKEN

Alles begint natuurlijk bij het maken van een slim boodschappenlijstje. Schrijf verschillende categorieën op het lijstje en plaats hierbij de producten die je nodig hebt. Door een boodschappenlijstje te maken, neem je geen extra (en onnodige) producten mee. Het resultaat? Je geeft geen extra geld uit, omdat je het boodschappenlijstje volgt.

TIP #2 – AANBIEDINGEN IN DE GATEN HOUDEN

De koopjesjagers onder ons doen dit vast al, maar het werkt ook echt! Elke supermarkt heeft aanbiedingen en hier kun jij natuurlijk op een eenvoudige manier gebruik van maken. Veel supermarkten hebben zelfs een app, waardoor je meldingen krijgt wanneer essentiële producen in de aanbieding zijn. Zoals koffie. Yes, we need that.

TIP #3 – B-MERKPRODUCTEN KOPEN

Nog even over die supermarkten, want zij pakken het wel slim aan. Door A-merkproducten op ooghoogte te plaatsen, zijn dat de eerste dingen die wij zien. In alle haast of gemak pak je dan ook het eerste product dat je ziet. Heel logisch natuurlijk, maar als je een klein stukje naar beneden kijkt, zie je daar (bijna) hetzelfde product, voor een veel lagere prijs. B-merkproducten noemen we dat. Een kwestie van uitproberen. En bevalt het niet? Dan kun je natuurlijk altijd weer overgaan naar jouw vertrouwde merk.

TIP #4 – KIJK NAAR DE PRIJS PER GRAM

Ondanks dat een grote verpakking soms heel voordelig lijkt, is dit niet altijd het geval. Reken eens uit wat je bijvoorbeeld per 100 gram betaalt. Blijkt zo’n kleine verpakking toch prima te zijn qua prijs, terwijl je dat niet had verwacht. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid eten. Het is natuurlijk zonde om meer te betalen en uiteindelijk ook nog eens eten weg te gooien.

TIP #5 – EET MET DE SEIZOENEN MEE

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is eigenlijk heel logisch. Is het je al eens opgevallen dat aardbeien een stuk minder lekker smaken in de winter? Bovendien zijn ze nog duurder ook. Door te kijken naar het seizoen – en je eetstijl aan te passen – zul je merken dat geld besparen een stuk makkelijker wordt. En hoe leuk is het om zo nu en dan nieuwe seizoensgebonden recepten uit te proberen?

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…