Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om lichaam en geest lente-proof te maken

4 min read

Tijd om wakker te worden uit je ‘winterslaap’! Het weer wil misschien nog niet altijd meewerken, maar het is heus waar; de lente staat weer voor de deur. Tijd om lichaam en geest een boost te geven, om dit nieuwe seizoen stralend en opgewekt tegemoet te treden. Daarom geven we je hier 5 tips om je lichaam en geest lente-proof te maken.

1. Lichaamsscrub en lichaamspakking

In de wintermaanden is het grootste deel van onze huid verstopt onder dikke lage kleding en besteden we vaak wat minder zorg aan de huid. Tijd om daar op dit moment van het jaar verandering in te brengen. Weg met die opeenstapeling van dode huidcellen en schilfers die onze huid ruw doet aanvoelen. Stap naar de schoonheidsspecialiste en onderga een volledige lichaamsscrub. Laat je daarna verwennen met een verzorgende lichaamspakking, bijvoorbeeld een algenpakking, die ontgiftend, ontspannend en activerend werkt. Of volg zelf een Cursus Lichaamspakkingen.

2. Zachte ontharingstechniek: sugar waxing

Met het oog op de lente is het ook weer tijd om meer aandacht te besteden aan ontharen. Zeker voor de winterhuid en de gevoelige huid kunnen ontharingstechnieken als harsen en epileren erg ruw zijn. Maak daarom eens kennis met sugar waxing als ontharingstechniek. Het is een natuurlijke en veilige ontharingsmethode geschikt voor alle lichaamsdelen. Er wordt gebruikgemaakt van een suikergel. Er komen hierbij geen chemische middelen aan te pas. Je kunt er ook meer over leren in deze Cursus Sugar Waxing.

3. Oppeppende rajasieke massage

Er bestaan allerlei soorten massagevormen met elk hun eigen technieken en uitwerkingen. Na de winter kun je mogelijk wel een oppeppende massage gebruiken. Daarvoor raden we je een rajasieke massage aan. Deze massagevorm heeft zijn roots in de ayurveda; de eeuwoude gezondheidsleer uit India. De rajasieke massage is een stevige en ritmische massage die ‘in beweging brengt’. Het heeft een zuiverende werking, doordat het helpt om toxines uit het lichaam weg te voeren. Daarnaast stimuleert de massage het zenuwstelsel, afweersysteem en lichaamsbewustzijn. Je leert alles over de ayurvedische massage in deze Cursus Ayurvedische Massage.

4. Houd tijd over met semi-permanente make-up

Bij een lente makeover hoort ook nieuwe make-up. Maar zeg eens eerlijk; in de lente heb je geen zin om uren voor de spiegel te staan, maar trek je er liever meteen op uit. Dat kan, als je kiest voor semi-permanente make-up. Beauty behandelingen als wimperextensions, microblading, wenkbrauwextensions en wimperlifting zijn razend populair. Met deze behandelingen kun je je oogmake-up producten links laten liggen en heb je toch op elk moment van de dag een stralende oogopslag. Vanwege de grote vraag naar dit soort behandelingen start Wellness Academie dit jaar met de Opleiding Lash & Brow Artist.

5. Glanzend haar met een keratine haarbehandeling

Ook je haar kan na de winter wel een boost gebruiken. Heb je al van alles geprobeerd, maar blijven je lokken er dof en futloos uitzien? Dan kan een keratine haarbehandeling uitkomst bieden. Keratine is een vezelachtige lichaamseigen proteïne, die voorkomt in haar, huid en nagels. Het geeft stevigheid en flexibiliteit. Ons haar bestaat doorgaans voor 95% uit keratine. Dit percentage kan minder worden onder invloed van föhnen, verven, stylen, etc. Met een keratine haarbehandeling kun je het keratine-niveau in het haar weer op peil brengen; je haar wordt weer zacht en soepel en krijgt zijn gezonde glans terug. Na het volgen van deze Cursus Keratine Haarbehandeling kun je er zelf mee aan de slag gaan.

Voor meer info raadpleeg Wellness Academie »

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…