Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips voor een stralende witte glimlach

Camille
4 min read

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een witte glimlach. Maar ook voeding, gezondheid en erfelijkheid kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Met deze 5 tips kan je een stralend witte glimlach krijgen én deze ook houden!

Tip 1. Investeer in goede mondverzorging

Het gaat veel verder dan een persoonlijke voorkeur. Goed of op de juiste manier poetsen is de basis om je tanden te voorzien van uitstekende verzorging. Tandplak en etensresten worden met correct poetsen al grotendeels verwijderd. Het gebruik van een whitening tandpasta zorgt voor optisch wittere tanden.

Indien voldoende poetsen niet helpt om je tanden witter te krijgen, kan je je ook nog behelpen met bleaching. Dit kan je doen zolang de verkleuring zich langs de buitenzijde van je tanden afspeelt.

Als tanden bleken (bleaching, whitening) niet helpt omdat de verkleuring in de tanden zit hoef je nog niet te panikeren. In dat geval zijn veneers de oplossing. Ook wel gekend als facetten of schildjes. Hierbij worden er ultrafijne plaatjes op je tanden geplaatst zonder dat er ingrijpende handelingen dienen te gebeuren.

Tip 2. Flossen

Flossen is over het algemeen niet bijzonder populair, maar het is écht belangrijk om de tanden in goede conditie te houden.Door dagelijks te flossen, verwijder je gemakkelijk minuscule etensresten die bruine vlekjes (=tandplak) kunnen vormen tussen de tanden.

Tip 3. Tanden scrubben

Het kauwen op knapperige, rauwe groente en fruitsoorten zorgt voor een scrubbend effect op de tanden. Op natuurlijke wijze wordt er zo lichte aanslag op de tanden verwijderd. Maar let wel,  in tegenstelling tot wat velen schrijven, beschadigen zelfgemaakte whitening pasta’s (zoals citroensap, bakpoeder,…) je tandglazuur!

Tip 4. Aangepast voedingspatroon

Als het op witte tanden aankomt, zijn bepaalde voedingsmiddelen echt ‘boosdoeners’. Overmatige consumptie van koffie, thee, rode wijn, tabak en ander sterk gepigmenteerde voeding leidt namelijk steevast tot verkleurde tanden. Gekleurde zoete sappen en frisdranken kunnen het best met een rietje worden gedronken zodat ze zo min mogelijk in aanraking komen met de tanden. Om te voorkomen dat verkleuringen in het gebit terugkeren is het verstandig om het voedingspatroon aan te passen en deze voedingsmiddelen te vermijden.

Tip 5. Regelmatig de tandarts bezoeken

Minimaal 1x in de 6 maanden de tandarts bezoeken om je tanden extra goed te laten reinigen, is een echte must. Voor je het weet is er weer een half jaar voorbij. Laat het tandartsbezoek daarom een reminder zijn om je mondhygiëne goed op peil te houden. Als het zelf niet lukt om je tanden witter te krijgen, is een veilige bleekbehandeling bij de tandarts ook een optie. Om langdurig te kunnen genieten van een witte glimlach, zijn bovengenoemde tips essentieel om te onthouden!

Maar indien al deze tips niet geholpen hebben of niet helpen om terug een stralende glimlach te verkrijgen dan zijn veneers nog de enige optie. Doordat ze van porselein zijn verkleuren ze niet, in tegenstelling tot je natuurlijk tanden, en je kan er ook de positie en de vorm van je tanden mee corrigeren.

Niet tevreden met je glimlach? Klik hier voor gratis Smile advies! »

Lees ook:

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…