Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 trucjes die je motiveren voor je ochtend workout

Bram
3 min read

De ochtend is het ideale moment voor een goede workout, je hebt veel energie en er kan niets tussenkomen. Of toch? Soms kan je motivatie het ’s morgens laten afweten. Met deze 4 eenvoudige trucjes begin je de dag op een goede manier.

1. Zet je wekker 5 minuten te laat

Ja, dat lees je goed. We geven onszelf vaak te veel tijd om op te staan, hierdoor schieten we veel trager in actie. Door jezelf het gevoel te geven dat je dringend moet opstaan vind je een efficiënte manier om je snel klaar te maken. Geef jezelf wat minder tijd om op te staan, je zal ontdekken hoe snel je bent.

2. Leg je materiaal al klaar

Leg je sportkledij en sportmateriaal altijd mooi bij elkaar op dezelfde plaats. Zo hoef je het ’s morgens niet bij elkaar te zoeken. Neem de tijd om je sportkledij klaar te leggen en ontknoop de draadjes van je IPod. Het zal je ochtendroutine een stuk sneller en makkelijker laten verlopen. Je hoeft er niet meer tegenop te zien om die ene witte sportsok te zoeken. Teveel nadenken kan echt moeilijk zijn als je net bent opgestaan, doe jezelf een plezier en bereid je goed voor!

3. Maak je klaar met muziek

Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen als je je klaarmaakt voor je ochtend workout. Zonder dat je het beseft duurt het na een tijdje wel 20 minuten langer om je klaar te maken. Zet als je wakker wordt je favoriete CD op. Telkens een liedje voorbij is zal je eraan herinnerd worden dat de tijd doortikt. De muziek zal je bovendien motiveren om te beginnen.

4. Zet je alarm

Door een alarm te gebruikten tijdens je ochtend workout hoef je je geen zorgen te maken over de tijd. Je alarm zal afgaan als het tijd is om naar je werk te gaan. Je hoeft je dus niet te haasten.

5. Spreek af met een sportvriend

Door ’s ochtends af te spreken met een sport vriendje zal je vanzelf meer gemotiveerd zijn. Je zal je workout ook niet zomaar kunnen afbellen want je sportvriendje is speciaal voor jou vroeg opgestaan!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…