Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 verrassende dingen die je nog niet wist over babyvoeding in potjes

4 min read

Je baby is natuurlijk je alles en je wilt je kindje dan ook gezonde en lekkere voeding geven, bijvoorbeeld met een potje van Olvarit. Maar hoe wordt de babyvoeding van Olvarit eigenlijk bereid? En hoe komt het dat je de potjes zo lang kunt bewaren? In dit artikel zetten we alvast 5 verrassende dingen die je nog niet wist over babyvoeding in potjes op een rij!

1. De groenten en het fruit in babyvoeding van Olvarit komen van speciale velden

Omdat het zo belangrijk is dat de allerkleinsten de beste voeding krijgen, komen groenten en fruit voor baby’s van speciale velden. Aan de verbouwing van ingrediënten voor babyvoeding worden in Europa namelijk strenge eisen gesteld. En Olvarit gaat hierin zelfs nog een stapje verder: de velden van Olvarit liggen bijvoorbeeld niet langs autosnelwegen. Verder worden ook de omliggende velden gescreend. En de boeren? Die zijn gespecialiseerd in het verbouwen van babyvoeding. Door hun jarenlange ervaring weten ze wat het perfecte oogstmoment is voor de groenten en fruit die gebruikt worden in babyvoeding.  

2. Het productieproces van Olvarit bevat maar 6 simpele stappen    

Wist je dat het productieproces van de babyvoeding van Olvarit eigenlijk best kort is? Het bestaat uit 6 verschillende stappen:

  • Wassen
  • Snijden
  • Stomen
  • Pureren
  • In het potje doen
  • Kort verhitten

Er wordt gekozen om de ingrediënten te stomen, omdat hiermee vitaminen en mineralen goed bewaard blijven. Door de potjes na afloop kort nog even te verhitten, wordt het potje vacuüm getrokken. Zo blijven de potjes lang houdbaar, zonder dat er ook maar één bewaarmiddel aan toegevoegd wordt.

3. De potjes babyvoeding bevatten geen conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen

Er worden ook geen toevoegingen, zoals bijvoorbeeld geur- of kleurstoffen, gebruikt om de potjes anders te laten ruiken of bijvoorbeeld een mooi kleurtje te geven. De ingrediënten zijn volledig natuurlijk, want dat is uiteraard het gezondst voor je baby.

4. Er wordt geen suiker of zout toegevoegd aan de potjes babyvoeding van Olvarit

Er worden evenmin suikers toegevoegd aan de babyvoeding. De suikers aanwezig in de potjes komen van nature voor in de ingrediënten die worden gebruikt. Naast suiker wordt er ook geen zout toegevoegd aan de potjes.

5. Varieer zodat je baby kan wennen aan nieuwe smaken

Je kindje heeft veel meer smaakpapillen dan jij, waardoor hij/zij smaken anders ervaart en dus ook wat tijd nodig heeft om nieuwe smaken te leren kennen. Probeer daarom zoveel mogelijk te variëren met de smaken van de potjes, zeker in het eerste jaar dat je kindje vast voedsel eet. Belangrijk hierbij is dat je kindje in zijn maaltijd of fruithapje duidelijk één groente- of fruitsoort kan proeven. Dat helpt je kindje om deze smaak te leren herkennen zodat hij het later ook lekker gaat vinden.

Meer weten over hoe babyvoeding in potjes gemaakt wordt?

In dit interessante filmpje zoekt mama Ellen Volders uit hoe een potje van Olvarit precies gemaakt wordt. Had jij je het productieproces zo ingebeeld?

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…