Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 onmisbare voedingsstoffen in peutergroeimelk

3 min read

Over het belang van peutergroeimelk wordt heel wat gezegd en geschreven. Kinderen van een jaar oud groeien snel en hebben daarom geschikte aangepaste voeding nodig. Hun immuunsysteem en darmflora zijn nog niet volledig ontwikkeld voor ze de leeftijd van 5 jaar bereikt hebben. Daarom halen ze deze 6 onmisbare voedingsstoffen uit peutergroeimelk.

Peutergroeimelk bevat een aantal onmisbare voedingstoffen die deze specifieke voedingsbehoeften kunnen helpen beantwoorden. Een gevarieerd voedingspatroon vormt echter altijd de basis voor alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft. Een goede afwisseling tussen verschillende soorten groenten, fruit, vis, vlees, zuivel en vezelrijke producten op het menu is dus van essentieel belang.

Welke voedingsstoffen heeft je kindje precies nodig?

  • IJzer

 IJzer is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van onze rode bloedcellen. Daarnaast draagt ijzer bij aan de cognitieve ontwikkeling bij kinderen. Een baby heeft bij de geboorte een ijzerreserve, maar die neemt langzaam af als je kindje 5 à 6 maanden is.

  • Vitamine D

 Vitamine D ondersteunt ons immuunsyssteem en speelt een rol bij de ontwikkeling van onze botten en de ontwikkeling van onze botten, vooral in combinatie met calcium. We halen vitamine D uit voeding zoals vetten, maar ook uit zonlicht. Regelmatig buitenkomen met je kindje is dus de boodschap, al is het ook aangeraden om kinderen tot 5 jaar extra vitamine D te geven in de vorm van supplementen.

  • Vitamine C

C heeft een functie als antioxidant in het lichaam:  en is nodig voor de vorming van bindweefsel het draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidative schade en helpt bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. We vinden vitamine C in fruit, groenten en aardappelen.

  • Omega 3-vetzuren

 Omega 3-vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren. Je haalt ze bijvoorbeeld uit noten, zaden, vis en plantaardige olieën.

  • Vitamine A

 Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

  • Calcium

 Calcium ondersteunt de normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen.

Peutergroeimelk bevat verschillende van deze essentiële voedingsstoffen zoals calcium, vitamine CA, ijzer en vitamine D. Daarnaast is het ook een goede bron van vitamines B en onverzadigde vetten. In combinatie met een evenwichtig en gezond voedingspatroon geef je met de Nutrilon® Pronutra®-Advance peuter groeimelk je kindje dus alles wat het nodig heeft om goed te groeien en te ontwikkelen.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…