Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 tips om zweetvoeten te voorkomen

Olivier
2 min read

Iedereen heeft wel eens last van zweetvoeten. Na het sporten, wanneer het warm is, of gewoon omdat je lang dezelfde schoenen hebt gedragen. Het is geen fijn gevoel en het ruikt al helemaal niet lekker. Hieronder een aantal tips om zweetvoeten te voorkomen!

Droge voeten

Zorg er altijd voor dat je je voeten goed afdroogt na het douchen. Als je voeten vochtig zijn wanneer je je sokken aantrekt, kan dit ervoor zorgen dat je voeten gaan stinken.

Vijlen

Je zou misschien denken dat een manicure alleen voor vrouwen is, maar het is voor iedereen belangrijk om de huid van je voeten goed te verzorgen. Verwijder minimaal 1 keer per week oude (dode) huidcellen en eelt van je voeten.

Katoen of wol

Wanneer je sokken van synthetisch materiaal draagt, ga je sneller zweten en zullen je voeten dus meer stinken. Draag het liefst katoenen of wollen sokken. Ook is het belangrijk om elke dag een schoon paar sokken aan te trekken. Sommigen dragen sokken een paar dagen, maar dit zorgt er logischerwijs juist voor dat je zweetvoeten kunt krijgen.

Draag luchtige schoenen

Zorg ervoor dat je goed ‘ademende’ schoenen draagt. Vermijd schoenen van rubber of nylon. Deze luchten slecht door en zorgen ervoor dat je voeten gaan stinken. Leren schoenen ademen het best, maar ook schoenen van katoen zijn goed voor frisse voeten.

Inlegzooltjes

Gebruik inlegzooltjes voor in je schoenen. Deze zijn niet alleen goed voor je voeten. Hiernaast absorberen ze ook overtollig zweet, wat er weer voor zorgt dat je voeten minder stinken.

Verschillende schoenen

Zorg dat je niet elke dag dezelfde schoenen draagt, maar wissel je schoenen af. Zo geef je je schoenen de tijd om te luchten en zullen deze en je voeten minder erg gaan stinken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…