scrollTop top

4 X nooit meer stinkende schoenen

4 X nooit meer stinkende schoenen

Muffe voeten en stinkende schoenen kunnen vervelend zijn. Ze kunnen je in verlegenheid brengen en dat is niet fijn. Hieronder vind je 4 verschillende manieren waarmee je het probleem van stinkende voeten aan kunt pakken!

1. Invriezen

Stop je stinkende schoenen in een plastic zak. Stop de zak dan een nacht in de vriezer. Voor het beste resultaat laat je je schoenen de volgende dag in de zon vanzelf ontdooien. Het idee is dat de bacteriën die de vieze geur veroorzaken gedood worden door het bevriezen van de schoenen, maar volgens sommige mensen verdwijnt de geur slechts tijdelijk met deze methode. Probeer het zelf eens uit en kijk of het voor jou werkt.

2. Wasverzachterdoekjes

Rol een of twee wasverzachterdoekjes (die je in de droger of tussen je lakens legt) tot een bal en stop ze in je schoenen nadat je deze gedragen hebt. De aangename geur van de doekjes zou nu in de schoenen moeten trekken en al het vocht dat nog in je schoenen achtergebleven is moeten absorberen.

3. Fruitschil

Leg de verse schil van een sinaasappel, grapefruit, citroen of limoen in je schoenen. De verse schil van een citrusvrucht heeft een heerlijke geur doordat de schil essentiële oliën. Leg een verse schil van een citrusvrucht gedurende een nacht in je schoenen. Haal de schillen uit de schoenen voordat je ze aantrekt. Je schoenen zouden nu een stuk beter moeten ruiken.

4. Lavendelolie

Per schoen zijn een of twee druppels op de binnenzool is voldoende. Je bestrijdt op deze manier de bacteriën, verwijdert de vieze geur en geeft je schoenen in plaats daarvan een frisse geur.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  239.254.005
 • Aantal
  doden
  4.878.691
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.276.221
 • Aantal
  doden
  25.732

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!