Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 verrassende oorzaken van een slechte adem

Bram De Brabander
2 min read

Niemand houdt van een slechte adem. Het is beschamend, vervelend en iedereen probeert het te verbergen. Wetenschappers die onderzoek doen naar de oorzaken van slechte adem deden een paar verrassende ontdekking. Wist jij dat kauwgum een slechte adem kan veroorzaken?

1. Je slaat het ontbijt over

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nu kunnen we ook een frisse adem toevoegen aan het lijstje gezondheidsvoordelen van een ontbijt. Als je het ontbijt overslaat zijn je speekselklieren minder actief gedurende de dag. Dat veroorzaakt een droge mond met een slechte adem.

2. Je drinkt koffie

Koffiedrinkers kunnen een slechte adem voorkomen door minder koffie te drinken. Hoe meer koffie je drinkt, hoe erger je slechte adem wordt. Probeer maximum één tot twee tassen koffie per dag te drinken, zo wordt je mond niet te droog.

3. Je ademt door je mond

Veel mensen ademen door hun mond in plaats van door hun neus. Als je geen slechte adem wil krijgen kan je maar beter door je neus ademen. Als je mond gedurende een lange periode open is zal je mond droog worden, dat is de meest voorkomende oorzaak van een slechte adem. Probeer om zoveel mogelijk door je neus te ademen, na een tijdje zal het vanzelf gaan.

4. Je eet vaak vlees

Vlees, vis en zuivel kunnen een slechte adem veroorzaken. Eet enkele dagen per week vegetarisch als je gezond wil blijven, ook je adem zal een stuk frisser ruiken.

5. Je flost niet

Je kan je tanden vaak poetsen, mondspoelmiddel gebruiken en nooit koffie drinken, maar als je vergeet om te flossen dan zal je toch een slechte adem krijgen. Dat komt omdat kleine stukjes voeding tussen je tanden blijven zitten en dat veroorzaakt een slechte adem. Hang een post-it aan je badkamerspiegel om je eraan te helpen herinneren dat je moet flossen. Het duurt maar 21 dagen om een gewoonte aan te leren, dat is niet lang. Begin er vandaag mee!

6. Verrassend: kauwgum veroorzaakt een slechte adem

Als je adem niet lekker ruikt kauwen we vaak op een kauwgum omdat we denken dat dit helpt. Studies tonen aan dat dit bij de meeste soorten kauwgum helemaal niet werkt. Integendeel, de meeste soorten kauwgum maken het probleem alleen maar erger. Alleen kauwgum die de artificiële zoetstof ‘Xylitol’ bevat kan een slechte adem voorkomen.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…