Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste oplossingen tegen een slechte adem

Anja
2 min read

Als je knoflook eet, krijg je automatisch een iets minder frisse adem. Bij het eten van knoflook is de slechte adem gemakkelijk te verklaren, maar er zijn ook mensen die altijd last hebben van een slechte adem en geen idee hebben hoe dit komt. Heb jij hier ook last van? Lees dan in dit artikel hoe je voor eens en voor altijd van je slechte adem af kunt komen.

Ga naar de mondhygiëniste

Als je adem altijd slecht ruikt, dan kan dit komen omdat je mond niet goed schoon is. Natuurlijk poets je je tanden iedere dag en misschien flos je ook nog dagelijks of regelmatig, maar hier gaat niet al het vuil mee uit je mond. De tandarts maakt je mond wel een beetje schoon, maar voor een echte reiniging moet je bij de mondhygiëniste zijn. Merk je dat je avond stinkt, zonder dat hier een reden voor is? Bezoek dan de mondhygiëniste en blijf dit minimaal twee keer per jaar doen.

Verzorg je tanden goed

Door je tanden goed te verzorgen, voorkom je dat je adem gaat stinken. Poets je tanden niet alleen twee keer per dag twee minuten lang, maar flos je tanden ook altijd even en gebruik drie keer per week mondspoelwater om je tanden en de rest van je mond goed schoon te maken.

Drink voldoende water

Sommige mensen hebben een slechte adem omdat ze een droge mond hebben, voornamelijk in de ochtend. Je kunt dit gemakkelijk verhelpen door je droge mond aan te vullen met vocht, oftewel door water te drinken. Deze tip helpt niet alleen in de ochtend als je standaard met een droge mond (en dus met een stinkende adem) wakker wordt, maar ook als je in de middag met een droge mond met stinkende adem zit. Wissel je water een keer af met melk of een ander zuivelproduct en de bacteriën die in je mond zitten en voor een stinkende adem zorgen, worden gedood.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…