Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slechte adem? Dit is dé oplossing

Bram
2 min read

Heb jij ook al eens last gehad van een slechte adem? Dan weet je hoe vervelend het kan zijn. Iedereen heeft weleens een slechte adem en het kan soms erg gênant zijn! Maar geen nood, hier is dé oplossing tegen een slechte adem.

Poets je tong

Het blijft een hardnekkige mythe dat je je tanden moet poetsen om een frisse adem te krijgen. Je tanden poetsen zal wel een beetje helpen maar het is vooral je tong die gepoetst moet worden. Je gebruikt hiervoor best een speciale tongreiniger, deze zijn bij de apotheek te verkrijgen. Je tong reinigen is heel gemakkelijk, schraap na je poetsbeurt 5 keer over je tong en je bent klaar. Doe dit twee keer per dag en je adem zal een stuk frisser zijn.

Drink voldoende water

Een slechte adem kan de kop opsteken als je te weinig water drinkt. Water houdt je mond vochtig waardoor bacteriën en etensresten worden weggespoeld. Als je elke dag minstens 7 glazen water drinkt zal je slechte adem snel verdwijnen.

Groene thee voor een frisse adem

De stoffen die in groene thee zitten verhinderen de groei van bacteriën in je mond. Drink elke dag een kopje groene thee en geniet van een frisse adem.

Gebruik een mondspoelmiddel

Je mond spoelen met een speciaal spoelmiddel geeft je onmiddellijk een fris gevoel. Koop een spoelmiddel waar geen alcohol in zit. Alcohol zal je mond nog meer uitdrogen waardoor het probleem alleen maar erger wordt.

Eet een appel

In appels zitten stoffen die de geur van bacteriën neutraliseren. Door op een appel te kauwen zal je bovendien alle bacteriën van je tong en tanden wegschrapen, hierdoor krijg je onmiddellijk een frissere adem.

Flos tussen je tanden

Als je je tanden gepoetst hebt doe je er goed aan om met een flosdraad de vlakken tussen je tanden te reinigen. In bijna alle gevallen zal het probleem van een slechte adem verdwijnen door een goede mondhygiëne.

Kauw op peterselie

Verse peterselie is van nature antibacterieel, ontsmettend en het neutraliseert geuren. Kauw na elke maaltijd op een paar blaadjes peterselie en je zal het verschil merken.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…