Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 anti-aging tips om meteen toe te passen

5 min read

Huidveroudering is een vervelend fenomeen waar iedereen, ja, ook mannen, vroeg of laat mee te maken heeft. Concreet betekent huidveroudering dat de huid trager nieuwe cellen aanmaakt. De huid wordt dunner, bloedvaatjes worden meer zichtbaar. Omdat de huid minder water vasthoudt, wordt die minder stevig en droger waardoor er rimpels ontstaan.

Natuurlijke veroudering kan je niet tegenhouden. Het is wel zo dat een aantal omgevingsfactoren het proces versnellen. Voordat we je 7 tips geven om die omgevingsfactoren positief te beïnvloeden, geven we je daarom een korte inleiding tot de wondere wereld van de huid.

Huidveroudering, hoe komt dat tot stand?

Je huid bestaat uit moleculen die op hun beurt bestaan uit atomen. Een atoom kan opgesplitst worden in twee neutronen die in verbinding staan met elkaar. Maar er bestaan ook atomen met maar één neutron en die willen zich binden aan iets anders. Dit type atomen worden vrije radicalen genoemd.

Idealiter bindt een vrije radicaal zich aan een ziekteverwekker en verlaat het op die manier je lichaam. Maar het kan zich ook hechten aan een gezonde cel die hierdoor wordt afgebroken. Een kleiner aantal gezonde cellen betekent dat je huid of lichaam minder bestand is tegen ziektes waardoor ook huidveroudering gestimuleerd wordt.

Het belang van antioxidanten

Er bestaan veel negatieve externe factoren die de productie van vrije radicalen in ons lichaam in de hand werken. Denk aan roken, zon, stress etc. Naarmate je ouder wordt en de negatieve, externe factoren toenemen, gaat het natuurlijke mechanisme van de huid dat antioxidanten produceert slechter werken.

7 tips tegen anti-aging

Niet fijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de impact van vrije radicalen en huidveroudering te beperken. Wij zetten zeven tips om je huid blij te maken op een rijtje.

1. Roken

Rook je? Stop daar onmiddellijk mee. Het is nefast voor je huid én vervuilt de lucht.

2. Bescherm altijd tegen uv!

Bescherm je huid elke dag en overal tegen uv-straling. Altijd, zelfs als de zon niet schijnt of je je achter glas bevindt. Uv A-straling is een type uv-straling dat doorheen wolken en glas dringt en erg schadelijk is voor je huid.

3. Kies voor zonnecrème die voedt met antioxidanten

Kies voor een zonnecrème die niet enkel je huid beschermt maar ook voedt met antioxidanten. Zo ondersteun je het natuurlijke mechanisme van je huid met antioxidanten van buitenaf. Die antioxidanten geven je huid een boost waardoor die beter in staat is om vrije radicalen te bestrijden. Twee vliegen in één klap dus. Bij Caudalie vind je een uitgebreid gamma aan intelligente zonneverzorging.

4. En ook voeding met antioxidanten

Eet je huid mooi met voeding die barst van antioxidanten. Zo verdienen deze vier producten zeker een plaatsje op je boodschappenlijstje, ze zitten namelijk vol met stoffen die je huid gladder en steviger maken:

  • Roze pompelmoes bevat een hoge concentratie aan lycopeen, een carotenoïde die goed is voor je huid.
  • In thee en koffie zit cafeïne, een stof die je huid helpt te beschermen tegen huidkanker.
  • Tonijn en zalm zijn vissoorten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren die je huid stevig maken.
  • Broccoli is rijk aan vitamine C wat helpt om rimpels en uitdroging van de huid te bestrijden.

5. Drink voldoende water

Drink veel water en voed je huid van binnenuit. Onderzoek toont aan dat al een halve liter water per dag de bloedtoevoer naar je huid verbetert. 

6. Zeg abonnement zonnecenter op

De zonnebank is puur uv A-licht en dus héél slecht voor je huid. Zeg jouw abonnement bij het zonnecenter dus op.

7. Wees gerust standvastig

Merk je dat je huid blij is met een product? Blijf dat product dan trouw. Ook je huid geniet van standvastigheid.

Geloof niet in mirakels. Je kan de tijd niet stopzetten. Onthoud ook dat bovenstaande tips niet enkel goed zijn voor je huid maar ook voor je gezondheid in het algemeen.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…