Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 Fietsroutes in Nederland die je zeker moet uitproberen

Camille
4 min read

Fietsen is geweldig. Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht, de wind in je haar en de zon op je gezicht. Heerlijk. Gelukkig is Nederland een echt fietsland en er zijn talloze fietsroutes. Wij geven je onze zeven topfavorieten.

Route door de prachtige natuur rond Markelo (47 km)

In Twente kun je genieten van de mooiste natuur en prachtige oude dorpjes met de sfeer van lang geleden. Neem bijvoorbeeld het pittoreske Markelo. Rond Markelo kun je een mooie fietsroute rijden door het glooiende Twentse landschap. Je komt langs talloze monumentale boerderijen en geheimzinnige landweggetjes. De fiets is met recht de beste manier om op een andere manier kennis te maken met de provincie Twente.

Waterrijke Natuur Route (55 km)

In Noord-Holland kun je ook geweldige fietstochten maken. Onder Amsterdam is een waterrijk gebied waar je je ogen uitkijkt. Je begint in Ouderkerk aan de Amstel en fietst dan via het weidegebied van Polder De Ronde Hoep langs rivieren, vaarten en kanalen. Onderweg kom je door sfeervolle dorpjes zoals bijvoorbeeld Baambrugge en Vreeland. Ook fiets je een deel van de route langs de Vecht richting Nederhorst den Berg. Daar fiets je door de Spiegelpolder en langs de Spiegelplas. Daarna wordt de tocht vervolgd langs de Ankeveens Plassen. De tocht gaat verder naar Abcoude. Vergeet vooral niet om de twee prachtige kerken van Abcoude te bezichtigen. Vanuit Abcoude fiets je weer terug naar Ouderkerk aan de Amstel, het startpunt van de fietstocht. Houd je ook zo van wijds landschap en de rust van het water? Dan is deze route echt iets voor jou.

Route Berkelland rond Ruurlo (34,5 km)

Gelderland biedt tal van prachtige fietsroutes. Het landschap is dan ook heel veelzijdig, je vindt er weilanden maar ook prachtige oude bossen. Eén van de mooiste fietsroutes is de ‘Route Berkelland’ rond Ruurlo. Laat je betoveren door het landschap en geniet van de gezonde boslucht. Ook als je van cultuur houdt is deze route een aanrader. De tocht voert namelijk langs het mooie ‘Huize Ruurlo’. Dit oude kasteel heeft een veelbewogen geschiedenis en bevat tegenwoordig ook een museum waar je beslist een kijkje moet nemen.

De route Schijndel, Noord-Brabant 41 km

Een typisch stukje Nederland vindt je als je de fietsroute rond Schijndel fietst. Je fietst door een prachtig landschap en passeert oude boerderijen en molens. Ook rijdt je een deel van de route over een oude dijk. Vervolgens passeer je het mooie Kasteel Heeswijk. Dit prachtige gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis en is geopend voor het publiek. Neem dus vooral een kijkje voor je de route vervolgt langs Middelrode en Sint Michielsgestel. De route eindigt weer bij het beginpunt: Schijndel.

Graafschap Horne-route, 37 km

Ook in Limburg kun je heerlijk fietsen. Een echte aanrader is de Graafschap Horne-Route. De route leidt je door het mooie watergebied rond Roermond. Onderweg maak je zelfs een oversteek met de pont, romantischer kan haast niet. Een ander deel van de route fiets je door leuke dorpjes die zo in een schilderij zouden passen. Neem bijvoorbeeld Sint Odiliënberg, Horn, maar ook Herten en Lerop. Een onvergetelijke tocht die iedereen zou moeten ervaren.

Rotterdam van dorp naar dorp (21 km)

De randstad is wellicht niet de meest voor de hand liggende plek om te gaan fietsen. Toch kun je hier een dorpenroute fietsen die je beslist zal verrassen. Deze dorpenroute draagt de terecht gekozen naam ‘Rotterdam, van dorp naar dorp’. De tocht leidt langs de dorpen en stadjes aan de noordkant van Rotterdam: Delfshaven, Overschie, Schiebroek, Hillegersberg, Terbregge en Kralingen. Een mooie route die rijk is aan historie. Als je van tevoren wat leest over de verschillende plaatsen en hun geschiedenis zal je nóg meer plezier beleven aan deze fietstocht.

Veluwse Bossen (41 km)

De Veluwe mocht natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje. De route door de Veluwse Bossen is een must voor elke fietsliefhebber. Je passeert de Loenense Waterval en de mooie Loenense beek. Ook kom je onderweg langs het station van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Uiteraard mag een bezoek aan deze historische plek niet ontbreken. Ook leidt de route langs Het Hoogeland, een indrukwekkend buitenhuis. De omliggende tuinen zijn een lust voor het oog en gelukkig ook voor publiek toegankelijk. Neem hier dus vooral een kijkje.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…