Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen waarom je naakt zou moeten slapen

Olivier
2 min read

Veel vrouwen moeten er niets van weten: slapen in hun blootje. Maar toch is het verstandig om het juist wel te doen. En wel om deze negen goede redenen…

1. Geen geld uitgeven aan pyjama

Allereerst: als je naakt slaapt, hoef je geen geld uit te geven aan een pyjama. Je spaart dus geld uit.

2. Dat betekent ook: Minder was!

Ten tweede: als je geen pyjama draagt, heb je ook minder was.

3. Scheidingslijn tussen werken en ontspannen vervaagt

Verder heeft het dragen van een pyjama als groot nadeel dat het de grens tussen actief zijn en ontspannen vervaagt. Veel mensen trekken namelijk op hun vrije avond al meteen na het werk hun pyjama aan. Zo wordt de scheidingslijn tussen wakker zijn en slapen steeds vager. Argument drie.

4. Bloot slaap je vaster

Verder is het wetenschappelijk bewezen, reden nummer vier, dat je beter en vaster slaapt in je blootje. Als je diep in slaap bent, neemt je lichaamstemperatuur namelijk af. Maar als je een pyjama draagt, dan stijgt je lichaamstemperatuur waardoor je minder goed slaapt.

5. Je zou erdoor afvallen

Nog een goede reden, nummer vijf, om bloot te slapen: je valt er van af. Doordat je jezelf warm moet houden, moet je lichaam harder werken. Twee vliegen in één klap; lekker slapen én calorieën verbranden. Maar mogelijk bevalt het volgende argument je nog beter.

6. Meer seks

Wie samen met zijn of haar partner naakt slaapt, heeft een betere relatie. Dat komt omdat je huid op huid contact hebt, en dat bevordert je 'zin in meer'. En van het één komt het ander. Tevens gaan we op deze manier ons eigen lichaam meer waarderen.

7. Stimuleert het groeihormoon en remt het verouderingsproces af

En tot slot de negende reden: wie naakt slaapt, bij een lagere temperatuur, stimuleert het groeihormoon. En hierdoor rem je veroudering. Dus wees wijs en slaap voortaan ook in je blootje.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…