Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor meer qualitytime met je gezin of vrienden

4 min read

Een drukke job, zorgen voor de kinderen, je huishouden doen, je hobby’s volhouden én ook nog eens tijd steken in je relaties met je partner, familie en vrienden. Het kan allemaal wat veel worden. Daarom deze 7 tips voor meer qualitytime met je gezin of vrienden:

1. Leg die smartphone eens aan de kant

Je gsm is vandaag de grote boosdoener voor je relaties. Leg hem dan ook zonder pardon aan de kant als je bij je gezin of vrienden zit. Die meldingen van Facebook en WhatsApp kunnen gerust even wachten, geef al je aandacht aan je gesprekspartner.

2. … en laat de televisie ook maar eens een avond uit

Staat bij jou thuis ook altijd de televisie aan? Je bent niet alleen. Toch laat je hem af en toe beter uit. Een avondje bingewatchen met je gezin kan leuk zijn, maar je schept een betere band door bijvoorbeeld eens gezelschapsspelletjes te spelen.

3. Koppel het nuttige aan het aangename…

De was doen tijdens het weekend voelt soms als complete tijdverspilling, niet? Waarom spreek je niet met vriendinnen af in de wasserette? Terwijl de wasmachine draait, kunnen jullie gezellig aperitieven en bijpraten. Zo ontstond immers het concept van de Wasbar.

4. … of laat de huishoudelijke taken gewoon aan een ander over

Spendeer je veel te veel tijd aan je huishouden? Laat het dan over aan een professional. Een huishoudhulp brengt redding en zorgt ervoor dat jij meer tijd hebt voor jezelf, je gezin of je vrienden. De ervaren poetshulpen van OZ helpen je graag een handje met je huishoudelijke taken.

5. Maak tijd om samen te eten…

Voor je gezin is samen tafelen het ideale moment om echte gesprekken aan te gaan. Vraag naar hoe de dag geweest is en wat er allemaal gebeurd is. Zorg dat iedereen in je gezin precies weet hoe laat er gegeten wordt, zo heeft niemand een excuus om niet aan tafel te zitten.

6. … en stel vrijuit vragen aan elkaar

Hoe lang de qualitytime duurt, doet er vaak niet toe. Maar toon wel oprechte interesse in elkaar. Vraag aan je kind, partner, vriend of familielid hoe het met hem of haar gaat en wat hem of haar bezighoudt. Tien minuutjes onverdeelde aandacht kunnen wonderen verrichten.

7. Plan een vaste date night in

Met al die drukke agenda’s schiet jullie date night er dikwijls bij in. Of het nu over qualitytime met je partner of met vrienden gaat, spreek op een vaste dag een avondje uit af. Je hoeft nog niet meteen vast te leggen wat jullie gaan doen en het hoeft ook niet spectaculair te zijn, maar zo heb je alvast een moment afgesproken.

Houd meer tijd over voor wat echt telt en laat die vervelende huishoudelijke klusjes alvast over aan een professional van OZ. Een slimme zet, want zo krijg je meer ruimte in je agenda en geniet je van genoeg qualitytime voor jezelf, je partner, je gezin of je vrienden.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…