Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 leuke dichtbij Citytrips!

Camille
4 min read

Als je houdt van geschiedenis, kunst en cultuur is een citytrip een ideaal uitje. Gelukkig hoef je hier niet eens voor naar het buitenland. Ook in Nederland kun je prachtige steden bezoeken. Dit zijn de 8 steden waar je echt een keer geweest moet zijn:

Maastricht

In het zuidelijkste puntje van Limburg ligt Maastricht. Eén van de oudste steden van Nederland. En gelukkig zijn hier nog veel mooie historische gebouwen bewaard gebleven. De schitterende Sint-Servaasbasiliek staat te boek als de oudste kerk van Nederland en moet je echt gezien hebben. En een mooie wandeling door het oude centrum mag je ook niet overslaan. Bezoek het Vrijthof, de markt en geniet van het uitzicht op de Maas vanaf de Sint-Servaasbrug.

Groningen

Groningen is een stad waar je niet meteen aan denkt als bestemming voor een stedentrip. Toch valt hier zeker wat te beleven. Het is echt een studentenstad en dit zie je terug in het bruisende karakter. Er zijn talloze eettentjes en er is veel gezellige drukte. Als je Groningen bezoekt moet je beslist een bezoekje brengen aan de Martinitoren. Vanaf een hoogte van 97 meter heb je een prachtig uitzicht over het centrum van de stad. Ook het Groninger museum is de moeite waard om eens te bezoeken. Er is dus genoeg te zien.

Leeuwarden

De stad Leeuwarden is niet groot maar wel heel gezellig. Een niet te missen bezienswaardigheid is de scheve kerktoren van Oldehoven. In het centrum zijn veel mooie overblijfselen die getuigen van een rijke historie. Er zijn talloze mooie grachtjes waar je heerlijk kunt slenteren. De mooie grachtenpanden en pakhuizen zijn grotendeels in authentieke staat. Kortom, een knusse en sfeervolle stad.

Breda

Ook Breda is een stad waar je geweest moet zijn. De Grote Kerk van Breda is een architectonisch hoogstandje. In het mooie oude centrum zijn vindt je tal van gezellige eet- en drinkgelegenheden. Saai is het hier dus nooit. Zorg dat je een bezoekje brengt aan het Begijnhof en het Kasteel van Breda. Een historische stad met veel Brabantse gezelligheid, dat is de beste omschrijving voor Breda.

Middelburg

De kleine stad Middelburg heeft nog geen 50.000 inwoners maar speelde een belangrijk rol in onze vaderlandse geschiedenis. Eeuwenlang fungeerde de stad als handelsknooppunt. Dit legde de stad geen windeieren. Er zijn veel schitterende koopmanswoningen en indrukwekkende pakhuizen. De mooiste bezienswaardigheden zijn echter het stadhuis, de kerk Lange Jan en de abdij. Wil je een bestemming met veel mooie historische gebouwen en genieten van de zilte zeelucht? Dan is Middelburg de plek voor jou.

Haarlem

De stad Haarlem speelde een belangrijk rol in het ontstaan van ons land. Tijdens de tachtigjarige oorlog vormde de stad het verzetsbolwerk tegen de Spanjaarden. Een stad met veel prachtige historie. In Haarlem vind je één van de meest fascinerende musea van Nederland: ’t Dolhuys. Dit voormalige ‘gekkenhuis’ fungeert nu als museum waar je alles leert over de geschiedenis van psychiatrie.

Amersfoort

Als één van de weinige steden in Nederland kun je in Amersfoort nog een groot gedeelte van de oude stadsmuur bewonderen. Ook de rest van het centrum is een bezoekje waard. De beste manier om hiervan te genieten is door middel van een stadswandeling. De mooie oude panden, grachten en poorten zijn prachtige voorbeelden van de Nederlandse bouwkunst.

Deventer

De mooie stad Deventer behoort tot de oudste steden van Nederland. Dit is goed zichtbaar in het mooie oude centrum. Je kunt een leuke stadswandeling maken of genieten tijdens een rondvaart. Een ander hoogtepunt van de stad is de leuke boekenmarkt die je vindt aan de kade bij de IJssel.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…