Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips tegen zweetvlekken die iedereen moet kennen

Bram
3 min read

Zweetvlekken die in ware okselvijvers veranderen zijn de nachtmerrie van elke vrouw. Als het warm weer is zijn ze echter bijna onvermijdelijk. Met deze tips behoren zweetvlekken tot het verleden.

1.Laat deo intrekken

We zijn vaak te ongeduldig als we deo gebruiken. Het is belangrijk om deo eerst goed te laten intrekken alvorens je je kledij aantrekt. Zo voorkom je dat de deo van je lichaam wordt geveegd. Laat je deo dus eerst goed opdrogen!

2.Natuurlijke stoffen

In synthetische stoffen zweet je meer dan in natuurlijke stoffen. Kies bij voorkeur voor katoenen kledij. Het zal je lichaam afkoelen en vocht kan makkelijker verdampen.

3.Talkpoeder

Talkpoeder is een doeltreffend middeltje om zweetvlekken te voorkomen. Het zal overtollig vocht opnemen waardoor zweet geen kans krijgt om op je kledij terecht te komen. Gebruik niet te veel talkpoeder want dat kan witte kringen veroorzaken.

4.Zwart, wit of gekleurd?

Op zwarte en witte kledij vallen zweetvlekken minder hard op dan op gekleurde kledij. Probeer een donkere kleur met ruitjespatroon te dragen. Het zal je zweetvlekken goed camoufleren.

5.Scheer je oksels

Je kan okselzweet goed voorkomen door je okselhaar te scheren of te trimmen. Je vermijdt bovendien ook vervelende geurtjes. Okselhaar kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën zich sneller vermenigvuldigen, zo kunnen zweetgeurtjes ontstaan.

6.Neem extra kledij mee

Neem in je handtas een extra bloesje mee, je weet immers nooit wanneer die gevreesde okselvijvers zullen toeslaan. Voel je nattigheid komen? ga dan gewoon even naar toilet en doe je reserve bloesje aan. Een extra bloesje is makkelijk om mee te nemen en het geeft je een zeker en vrij gevoel.

7.Zweet je overmatig?

Heb je het gevoel dat je overmatig zweet? Probeer dan eens je conditie te verhogen. Tijdens het sporten zal je natuurlijk zweten, maar nadien zal je lichaam de inspanning beter aankunnen. Blijf je last hebben van overmatig zweten? Ga dan zeker eens langs bij de dokter, het kan een symptoom zijn van een medisch probleem.

8.Laatste redmiddel: inlegkruisjes

Moet je met de fiets naar een sollicitatiegesprek en wil je zweetvlekken absoluut vermijden? Gebruik dan dit laatste redmiddel: inlegkruisjes die je in de plooi van je mouw kan bevestigen. Het is misschien een beetje onhandig maar het is super effectief. Inlegkruisjes absorberen al het vocht waardoor jouw kleren kurkdroog blijven. Tegenwoordig zijn er zelfs echte okselpads op de markt. Je kan ze kopen in je apotheek.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…