Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De Beste Fietsnavigatie? Onze top 10 Fiets gps’en!

Irma Kroon
14 min read

Ben je een echte fietsliefhebber en houd je ervan nieuwe routes te ontdekken? Wil je daarnaast wel altijd weten waar je precies bent? Dan is een gps-toestel voor de fiets een oplossing. Dankzij fietsnavigatie wordt nauwkeurig bepaald waar je je bevindt en kun je gerust willekeurige fietspaadjes nemen zonder dat je verdwaald raakt.

Een gps-toestel heeft als voordelen dat het een lange batterijduur heeft en waterdicht is. Vooral dat eerste is een groot voordeel ten opzichte van navigeren met je smartphone, waarbij de accu vaak snel leeg is. Er zijn veel verschillende soorten fietsnavigaties te verkrijgen. Wij zetten de 10 beste fietscomputers voor je op een rij.

1. Mio Cyclo 210 Europa

Fietsnavigatie Mio Cyclo 210 Europa
Fietsnavigatie Mio Cyclo 210 Europa

Deze compacte Mio Cyclo is vooral geschikt voor mensen die graag een plezierritje doen en het leuk vinden om op avontuur te gaan. Je haalt met dit gps-toestel nog meer plezier uit je fietsroute, dankzij de ‘Surprise Me’-functie.

Het apparaat geeft je de keuze tussen drie verschillende routes, waardoor je telkens een nieuwe omgeving leert kennen en je op de mooiste plekken rijdt. Bij elke afslag die je neemt worden er instructies gegeven, dus je zult nooit meer verdwalen met deze Mio.

Met een accuduur van 10 uur hoef je je nooit druk te maken over een lege batterij. En wil je fietsen wanneer het regent? Ook dan kun je de Mio Cyclo prima meenemen, het apparaatje is namelijk waterdicht. Het apparaat wordt geleverd met een usb-kabel en een fietsmontagekit zodat je de Mio gemakkelijk op je tweewieler kunt monteren.

Voordelen

  • Wordt aangenaam verrast met de ‘Surprise Me’-functie die keer op keer een nieuwe route voor jou uitstippelt
  • ‘Point of interest’-locaties: zo ontdek je leuke nieuwe plekjes zoals cafés en restaurants
  • Groot & helder touchscreen

Nadelen

  • Kaartmateriaal is niet uitbreidbaar
  • Intervaltraining kan niet ingesteld worden

2. Garmin Edge 1030 Bundel

Garmin Edge Fietscomputer
Garmin Edge Fietscomputer

Deze geavanceerde gps-fietscomputer gidst je langs alle fietspaden van Europa en met de hartslagmeter kun je daarnaast ook je conditie in de gaten houden.

Dankzij het grote scherm van 3,5 inch lees je de kaart gemakkelijk af. De Garmin Edge toont op basis van miljarden afgelegde kilometers de spannendste routes. Zowel off-road als op de weg.

Wil je de populaire fietsroutes rijden? De Trendline Popularity Routing geeft aan welke routes je hiervoor kunt nemen. Je kunt het apparaat koppelen aan je smartphone om zo berichten en binnenkomende oproepen te beheren. Door een accuduur van 20 uur hoef je geen uitdaging uit de weg te gaan. Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste routes? Dat kan dankzij de ‘Segment Explore’-functie. Er is een optie tot intervaltraining en je kunt de Garmin Edge koppelen met sportapps zodat je alles uit het fietsen haalt.

3. Mio Cyclo 205 HC Europa

Mio Cyclo 205 HC Europa
Mio Cyclo 205 HC Europa

Deze Mio Cyclo houdt precies bij waar jij bent en bezit voorgeprogrammeerde routes zodat je met een gerust hart op de fiets kunt springen en de leukste routes kunt afleggen.

Het apparaat heeft ook meer dan genoeg geheugen om meerdere routes te downloaden. Je navigeert makkelijk langs herkenbare locaties dankzij de Points of Interest. Daarnaast heeft deze Mio Cyclo ook een trackback-functie. Je kunt hiermee altijd je vertrekpunt terugvinden en zien waar je exact hebt gefietst.

Deze fiets-gps geeft je inzicht in je conditie door het meten van je hartslag, vertelt hoeveel calorieën je verbruikt hebt en geeft de afstand weer die je hebt afgelegd.  

4. Garmin Edge Explore

Garmin Edge Explore
Garmin Edge Explore

Deze gebruiksvriendelijke fiets-gps heeft voorgeladen kaarten gebaseerd op de populaire routes van andere fietsers. De fietscomputer is heel eenvoudig te installeren en meteen klaar voor gebruik.

Dankzij het heldere scherm van 3 inch kun je alle aanwijzingen goed zien, zelfs wanneer er zonlicht op het apparaat schijnt. Het scherm reageert snel en is ook te bedienen wanneer je handschoenen draagt. Je kunt de fietscomputer eenvoudig aanpassen naar jouw wensen met de gratis app en de widgets. Je kunt bijvoorbeeld een weer-app installeren en daardoor altijd op de hoogte blijven van regenbuien.

Wil je even een tussenstop maken en wat drinken in een café? Dankzij de Yelp-app vind je plekken in de buurt waar je wat kunt eten of drinken om even bij te komen. Je kunt de fiets-gps verbinden met je smartphone, waardoor je vrienden en familie live je locatie kunnen volgen.

De GroupTrack  kun je gebruiken om je fietsbuddy’s in de gaten te houden. Wanneer je pech op je route hebt (platte band, zwaar ten val gekomen, …) verstuurt de Explore een waarschuwing naar een vooraf aangewezen contactpersoon. Enorm veilig & handig dus.

5. Mio Cycle 405 HC Europa

Tijdelijk € 30 cashback!

Mio Cycle 405 HC Europa
Mio Cycle 405 HC Europa

Een gemakkelijk te gebruiken fietscomputer die in alle omstandigheden duidelijk is, dat is de Mio Cycle 405 HC. Met het scherm van 4 inch heb je geen last van reflectie. Alle aanwijzingen en gegevens zijn daardoor goed af te lezen onder elke omstandigheid.

Deze fiets-gps beschikt over drie knoppen waardoor je snel een nieuwe route kunt inschakelen. Je kunt je rit opnemen, maar deze gegevens ook synchroniseren met de CycloAgent. Op deze manier weet je altijd waar je bent geweest en hoe snel je hebt gereden.

Je prestaties worden vastgelegd met de ANT+-sensor en de hartslagmonitor. Je kunt zien hoe ver je bent gekomen en doelen stellen om de volgende keer nog betere prestaties te leveren.

6. Garmin Edge 1030

Gemakkelijk navigeren naar de mooiste of meest uitdagende fietsroutes van Europa. Dat is wat De Garmin Edge 1030 belooft.

Deze compacte fiets-gps bevestig je gemakkelijk aan je tweewieler met de meegeleverde houder. Je kunt het navigatiesysteem verbinden met je smartphone en op deze manier altijd op de hoogte blijven van inkomende oproepen en berichten. Enorm gemakkelijk!

Populaire routes kun je dankzij de Trendline Popularity Routing vinden, zowel op de weg als off-road. Effectief trainen kan dankzij de optie tot intervaltraining. Nader je een scherpe bocht? De Garmin Edge geeft het aan. Veilig, compact en mogelijkheid tot vele opties. De Garmin is een goede keuze wanneer je net wat meer wilt halen uit een fiets-gps.

7. Mio Cyclo 605 HC Europa

Routes uitstippelen was nog nooit zo gemakkelijk met de Mio Cyclo 605. Deze fietscomputer is bovendien meer dan enkel een gps-systeem. Het apparaat geeft je veel informatie over je conditie dankzij de hartslag- en candanssensor.

Daarnaast zit er een ingebouwde snelheidssensor in de Mio Cyclo 605, waardoor je kunt bijhouden hoe je fietsrit is gegaan. Fiets je vaker in de bergen en wil je bijhouden op welke hoogte je hebt gefietst? Ook dit registreert deze fiets-gps. Ook gegevens als je routegeschiedenis en je voortgang kun je bekijken en delen met andere fietsers via het platform Strava.

Inkomende berichten en oproepen zijn op het scherm te zien. De Mio Cyclo geeft populaire locaties aan en dankzij het touchscreen is dit navigatiesysteem makkelijk te bedienen.

8. Garmin Edge 130

Op zoek naar een compacte en betaalbare gps voor het fietsen? De Garmin Edge 130 combineert gemak met kwaliteit tegen een goede prijs. Je kunt allerlei routes door Europa rijden met deze fietscomputer.

Wat dit apparaat onderscheidt van anderen is dat je een Virtual Partner hebt. Door dit systeem worden je trainingen bijgehouden en kun je races tegen jezelf rijden om een wedstrijdelement aan het fietsen toe te voegen. Ook kun je door middel van Strava tegen virtuele partners fietsen.

Het systeem registreert hoe jij fietst en zoekt vervolgens iemand die op hetzelfde niveau als jij rijdt. Wil je verrast worden? Surprise Me zorgt ervoor dat je een nog onbekende route rijdt, zodat je op verrassende locaties komt. Je kunt deze navigatie uitbreiden met allerlei los verkrijgbare sensoren zodat je nog beter op de hoogte wordt gehouden van je prestaties.

9. Garmin Edge 820 Bundel

Deze compacte fietscomputer navigeert je langs de beste routes voor competitieve en prestatiegerichte fietsers.

Dankzij Edge worden je prestaties opgeslagen en kun je streven naar een vooropgesteld doel. De navigatie houdt bij hoe snel, hoog en ver je fietst. Daarnaast bevat deze fietsnavigatie een snelheid-, candans-, en hartslagmeter dankzij de ANT+-sensoren.

Een route uitkiezen is makkelijk. Je toetst in waar je heen wilt of je berekent een route op basis van de afstand die je wilt gaan rijden. Bij deze bundel-versie krijg je een aantal extra’s, zoals een usb-kabel, een premium hartslagmeter, steunen om de navigatie te bevestigen aan je fiets en een snelheidssensor.

10. Garmin Edge 820

De Garmin Edge 820 is betaalbaarder dan de bundelversie. Je kunt prachtige fietstochten maken dankzij deze navigatie. De Garmin Edge 820 houdt de standaard aspecten bij als hoe veel kilometers je hebt gereden, maar daarnaast kun je via de GroupTrack-functie ook bijhouden hoe je vrienden het doen.

Je eigen prestaties kun je ook inzien wanneer je bijvoorbeeld een hartslagmeter koppelt aan het apparaat. Je krijgt dan inzicht in je conditie en aan welke doelen je kan gaan werken. Het touchscreen met hoge resolutie is een groot pluspunt van deze fiets-GPS.

De helderheid wordt automatisch aan de omgeving aangepast en ook als het nat is of wanneer je handschoenen draagt is het scherm goed te bedienen.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…