Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewegen en afslanken

Camille
3 min read

Bewegen is een belangrijk onderdeel geworden van een gezonde levensstijl en is tevens essentieel bij het afvallen. Naast kilo’s kwijtraken wordt er heel wat aandacht besteed aan een gezond lichaam. Dat doe je niet door gebruik te maken van een crashdieet.

Gezond diëten

Een crashdieet is niet alleen heel slecht voor je lichaam, het zorgt ook voor het zogenaamde jojo-effect. Dat betekent dat de kilo’s er na afloop doorgaans snel terug bijkomen. Een goede, constructieve manier om af te slanken is bewegen! Door te sporten verbrand je lichaamsvet, maar werk je bovendien ook aan je conditie en wordt je lichaam een stuk vitaler.

Bewegen op je eigen tempo

Het is vooral belangrijk dat je beweegt op je eigen tempo en dat je je niet overdoet. Er bestaan tegenwoordig bijzonder veel verschillende trainingsschema's die zijn toegespitst op beginners, meer ervaren sporters en de echte “die hards”. Diverse sporten zorgen er voor dat afslanken niet alleen efficiënt kan worden verwezenlijkt, maar ook nog eens leuk is. Lopen betekent bijvoorbeeld niet alleen een meerwaarde voor je conditie, maar ook voor je vetverbranding. Hetzelfde kan ook gezegd worden van zwemmen, fietsen en zelfs speed cleaning. In sneltempo je huis schoonmaken terwijl je ervan afslankt. Ook dat is perfect mogelijk!

Volg je vorderingen

Omdat afslanken en bewegen uiteraard niet iedere dag even voor de hand liggend is, is het belangrijk om je vorderingen goed bij te houden. Het opstellen van een uitgekiend trainingsschema is dan ook altijd interessant. Bovendien zorgt het er ook voor dat je de motivatie niet verliest om te blijven verder sporten. Een apart rooster maken waarop wordt bijgehouden hoeveel gewichtsverlies je reeds hebt kunnen realiseren zal je in combinatie met toenemende prestaties helpen om te blijven bewegen.

Kies de sport die bij je past

Tot slot is het belangrijk om een sport te kiezen die bij je past. Zo wordt het niet alleen leuker, je houdt het ook langer vol.

Volgende types kunnen we onderscheiden:

1. Competitieve type

Hou je van spannende wedstrijden en ben je strijdlustig? Kies dan voor sporten zoals voetbal, wielrennen, tennis of squash.

2. Sociale type

Kom je graag in contact met mensen? Kies dan voor een teamsport (volleybal, voetbal, basketbal etc.) of groepstraining (dans, zumba, aerobics enz.).

3. Creatieve type

Ben je creatief en wil je je graag eens goed uitleven? Kies dan voor turnen, fitness, schaatsen of dans.

4. Ontspannend type

Wil je je vooral ontspannen en relaxen, maar toch in beweging blijven? Dan is zwemmen, yoga, pilates of tai chi vast iets voor jou!

Bij het afslanken is het essentieel om voldoende te bewegen. Kies hierbij een sport die past bij je interesses en dagelijkse levensstijl.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…