Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: koffiedrinkers zijn succesvoller

Bram
3 min read

Wat is er heerlijker dan een lekker kopje koffie om je dag mee te beginnen? Ben jij ook verslingerd aan je dagelijks kopje koffie? Goed nieuws, koffie maakt je succesvoller! Hoe dat komt? Dat lees je hier.

1. Je hebt minder gezondheidsrisico’s

Als je koffie drinkt heb je een kleinere kans om diabetes te krijgen. Ook zouden mensen die diabetes hebben minder kans hebben om te sterven door de ziekte als ze koffiedrinken. Koffie zou bovendien ook hartziekten voorkomen.

2. Je bent aantrekkelijker

Als cafeïne in je bloedstroom terecht komt krijgt je lichaam meer adrenaline en energie. Je sportprestaties verbeteren waardoor je er aantrekkelijker uitziet. Drink een uurtje voor je workout een kopje koffie en je zal het verschil merken.

3. Je bent slimmer

De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je hersenen beter kunnen functioneren. Je verbetert je reactievermogen, geheugen en andere cognitieve functies.

4. Je hebt gezondere hersenen

Koffiedrinkers hebben gezondere hersenen en minder kans op ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.

5. Je hebt minder kans om een depressie te krijgen

Onderzoekers ontdekte dat koffie drinken het risico op zelfdoding met 50% verminderd. Door koffie te drinken blijf je vrolijk en heb je minder kans om depressief te worden.

6. Je leeft langer

Mensen die koffie drinken leven langer dan mensen die geen koffie drinken. Je hebt minder kans op een vroegtijdige dood, een te hoge bloeddruk en hartziekten.

7. Je hebt minder kans op overgewicht

In de meeste vet verbrandende supplementen vind je cafeïne terug. Cafeïne verbrand vet en geeft je metabolisme een boost. Koffiedrinkers zouden zelfs 25% meer vet verbranden na een kopje heerlijke koffie.

8. Je bent leuk en interessant, ook zonder koffie

Verschillende studies tonen aan dat mensen die koffie drinken leuker en uitdagender zijn om mee samen te werken. Het zijn teamspelers en ze doen graag dingen samen.

9. Je verdient meer geld

Volgens onderzoek verdienen mensen die koffie drinken 1700 euro meer dan mensen die thee drinken. Ook zouden koffiedrinkers minder vaak te laat komen dan theedrinkers.

10. Je bent ambitieus

Koffie drinken is deel van de identiteit van ambitieuze mensen. Je hebt vaak het gevoel dat je te weinig tijd hebt om al je doelen te verwezenlijken. Door elke dag een kop koffie te drinken ben je sneller wakker en heb je meer tijd om je doelen waar te maken. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…