Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Slapen aan de rechterkant van bed maakt chagrijnig

Olivier
2 min read

We kennen allemaal de uitdrukking: “met het verkeerde been uit bed stappen” wel, maar wist je dat de kant waar je slaapt in bed ook invloed kan hebben op je ochtendhumeur? Uit Brits onderzoek blijkt nu namelijk dat wanneer je aan de rechterkant van het bed slaapt je wakker wordt met een slecht humeur.

Deze studie werd uitgevoerd door Sealy, een Engelse matrassenfabrikant. Zij stelden 1000 personen uit het Verenigd Koninkrijk vragen over de invloed van hun slaapgewoonten op hun humeur.

Wat blijkt? Je kunt er het best voor zorgen dat je aan de linkerkant van het bed slaapt. Personen die links slapen hebben namelijk 8% meer kans op een gelukkig sociaal en professioneel leven. Hiernaast hebben ze 4% meer kans om met een lach wakker te worden en maar liefst 9.5% meer kans op een positieve kijk op het leven.

Slaap jij aan de rechterkant van het bed? Dan hebben we slechter nieuws!

Je hebt namelijk eerder de neiging om je terug te trekken en tijd in je eentje door te brengen en heb je 7% meer kans om met een rothumeur wakker te worden. Je hebt 5% meer kans op een negatieve kijk op het leven en 3% kans dat je je huidige werk verschrikkelijk vindt.

Hoewel het nog maar de vraag is hoe serieus je dit onderzoek moet nemen, wij slapen vanavond in ieder geval aan de linkerkant van het bed!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…