Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: verzorgde wenkbrauwen maken je aantrekkelijker!

Anja
5 min read

Wenkbrauwen zijn een zeer bepalende factor voor de uitdrukking op je gezicht en beïnvloeden daarmee dus ook je mate van aantrekkelijkheid voor anderen. Om deze redenen besteden in het bijzonder veel vrouwen een heleboel aandacht aan dit gedeelte van hun gezicht. Vrouwen proberen bijvoorbeeld hun aantrekkelijkheid te vergroten door middel van epilatie van hun wenkbrauwen, maar ook door deze te borstelen en in te kleuren met een speciaal wenkbrauwpotlood.

Mannen en hun wenkbrauwen

Een slimme man zal echter ook de nodige aandacht schenken aan het uiterlijk van zijn wenkbrauwen. Zo kan hij namelijk veel eenvoudiger een goede indruk maken op een leuke vrouw. Voor mannen is het dan ook erg belangrijk om regelmatig grondig onderhoud te plegen aan hun wenkbrauwen en deze niet te laten verwilderen tot harige bosjes boven hun ogen. De kans op het vinden van een leuke vrouw zal voor mannen met verzorgde wenkbrauwen immers behoorlijk toenemen.

Het doel van wenkbrauwen

De functie van je wenkbrauwen kan worden vergeleken met die van je oogwimpers. De taak van wenkbrauwen mag je dan ook zeker niet onderschatten. Deze delen van je lichaam beschermen je ogen immers tegen stof, zweet en een heleboel andere viezigheid. Verder ben je door de aanwezigheid van je wenkbrauwen in staat om je ogen op te houden als je in aanraking komt met direct zonlicht. Ze vervullen hierbij als het ware de functie van een miniparasol voor je ogen.

De structuur van wenkbrauwen

Een wenkbrauw beschikt over gemiddeld ongeveer 250 haartjes. Er zijn echter ook exemplaren bekend die wel uit 1000 haartjes bestaan. De levensduur van een wenkbrauwhaartje bedraagt circa vier maanden. Je hoeft dan ook niet bang te zijn wanneer je zo nu en dan enkele haartjes van je wenkbrauwen verliest. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen om te maken. Het uitvallen van de wenkbrauwhaartjes hoort namelijk gewoon bij de cyclus van je haar. Elke maand groeit een wenkbrauwhaartje bovendien circa 0,1 millimeter.

Verzorgen van wenkbrauwen

Wenkbrauwen beïnvloeden, zoals al eerder gezegd, de aantrekkelijkheid van je gezicht. Om die reden verzorgen een heleboel mensen hun wenkbrauwen regelmatig. De verzorging van je wenkbrauwen moet echter wel stijlvol gebeuren en passen bij je voorkomen en persoonlijkheid. Om ervoor te zorgen dat je hierbij geen flater slaat, hebben we enkele verzorgingstips voor wenkbrauwen voor je op een rijtje gezet.

Verzorgingstips voor wenkbrauwen van mannen

Mannen doen in de regel niet veel aan de verzorging van hun wenkbrauwen. Maar ook voor hen geldt dat je met wat extra aandacht voor het uiterlijk van je wenkbrauwen er al gauw veel beter uit gaat zien. Met een paar goed verzorgde wenkbrauwen zul je in het bijzonder een positieve indruk achterlaten bij de meeste vrouwen.
 

Mannen dienen ervoor te zorgen dat de haren van de wenkbrauwen kort en gelijkmatig zijn. Op het moment dat je je wenkbrauwen zelf niet bij durft te knippen, dan zijn de meeste kappers wel bereidt om dit klusje voor je op te knappen als aanvulling op een knipbeurt.

Verder dien je grijze- of witte wenkbrauwhaartje, mits het er slechts een paar zijn, met behulp van een pincet epileren. Op een zeker ogenblik echter zal het aantal grijze- of witte haartje te groot zijn en kun je overwegen om een verfpotlood te gebruiken om je wenkbrauwen wat bij te kleuren. Hierbij moet je echter wel opletten dat dit niet te veel opvalt of er gekunsteld uit gaat zien.

Verzorgingstips voor wenkbrauwen van vrouwen

Een aantal nuttige tips op het gebied van schoonheid om het vrouwengezicht op een subtiele wijze nog een beetje aantrekkelijker te maken, slaan de meeste dames niet af.

  • Nadat de wenkbrauwhaartjes naar boven zijn geborsteld, kun je deze fixeren met een gel. Je blik zal hierdoor niet alleen open, maar zeker ook spontaan, worden.
  • Epileren van je wenkbrauwen is vaak een klusje dat je beter aan een expert over kunt laten. Vaak haal je namelijk ongemerkt teveel haartjes weg en valt het vaak niet mee om je wenkbrauwen netjes bij te knippen wanneer deze te vol zijn.
  • Indien je besluit om je wenkbrauwen toch zelf bij te knippen dan doe je dit bij voorkeur door met een vinger de wenkbrauw naar boven te duwen, dus tegen de groeirichting van de haartjes in, en knip je vervolgens alle haartjes die boven je vinger uitsteken er voorzichtig af.
  • Om je wenkbrauwen te voorzien van een kleurtje kun je beter geen roodkleurige wenkbrauwpotloden gebruiken omdat deze kleur je ogen er vermoeid uit laten zien. Bij het kleuren van je wenkbrauwen is het in ieder geval goed om dicht bij je eigen kleur te blijven. Doe je dit namelijk niet dan loop je het risico om er extreem streng uit te gaan zien.
  • Je wenkbrauwen hoeven er overigens niet altijd identiek uit te zien. Je ziet er namelijk veel spannender uit als je twee gezichtshelften niet helemaal symmetrisch zijn.

Complimenten door je wenkbrauwen

Het ultieme bewijs dat je je wenkbrauwen op de juiste manier hebt verzorgd, zijn de complimenten en de aandacht die je krijgt van mensen in je directe omgeving. Toch zullen goed verzorgde wenkbrauwen er niet opvallend uitzien. In de regel zorg je er met goed verzorgde wenkbrauwen wel voor dat je jonger overkomt dan je werkelijk bent. Er zullen zelfs mensen in je buurt rond gaan hangen die je enorm bewonderen om je jonge en spontane uitstraling en maar wat graag met je op date willen gaan.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…