Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: vrouwen denken vaker aan eten dan aan seks

Anja
2 min read

In een recent onderzoek uit Engeland blijkt dat seks onderaan de gedachtenlijst staat. Daarvoor komt het gewicht van de vrouw en daarna… eten!

Minder belangrijk

In het onderzoek werden 1290 Britse vrouwen benaderd. Maar liefst 54% van die vrouwen gaf toe vaker aan eten dan aan seks te denken. 37% gaf aan vaker aan diëten te denken dan aan hun partner. De achterliggende reden is volgens een van de vrouwen simpel; aan eten (en diëten) denken is belangrijker. Een goed figuur komt de relatie op de lange termijn ten goede. Het krijgen van een hot body is volgens de vrouwen prioriteit nummer één. Seks is dat niet. (Mannen denken wel vaak aan seks)

Eten?

Het ‘denken aan eten’ is niet letterlijk het consumeren van voedsel, meer het niet consumeren van voedsel. De onderzoekers merken op dat naar alle waarschijnlijkheid driekwart van de Britse vrouwelijke bevolking ooit een keer in haar leven op dieet is geweest. Uit een ander grootschalig onderzoek bleek dat een luttele 2% van de ondervraagde vrouwen (zo’n 10.000 vrouwen) zichzelf mooi vindt. Hier heeft het zelfvertrouwen ook onder te lijden.

Hoe kun je dat verklaren?

Eigenlijk zijn de resultaten niet zo vreemd. Een vrouw is nu eenmaal minder bezig met seks dan een man, zo zijn vrouwen gebouwd. Een vrouw heeft minder testosteron en haar libido – drijfveer voor seks – is minder hoog dan die van een man.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…