Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is waarom mannen alleen aan seks denken

Anja
2 min read

Mannen lijken af en toe maar door één ding gedreven: seks. Zo hebben mannen veel vaker zin en hebben ze het er vaker over. Waarom denken mannen alleen maar aan seks?

Fabel ontkracht

Misschien heb je het fabeltje over mannen en seks weleens gehoord. ‘Iedere zeven seconden denkt een man aan seks.’ Nou, dat is niet waar. Shape.com toonde aan dat mannen ongeveer 19 keer per dag aan seks denken. Vrouwen denken ongeveer 10 keer per dag aan seks. Toch zijn mannen meer met seks bezig dan vrouwen. Hoe kan dat?

Constante trigger

Mannen zijn meer bezig met seks, omdat dat een instinctief iets is. Hierdoor wordt de drang van een man ook bijna de hele dag gevoed; advertenties, vrouwen op straat en internet. In de wereld van vandaag wordt het bijna onmogelijk om er niet aan te denken.

Waar ligt die achterliggende reden? Eén woord: testosteron. Nu hebben vrouwen ook testosteron, maar veel minder. Het testosteron gehalte (dat dus hoger is bij mannen) heeft invloed op het libido. Het libido is de drijfveer voor seks.

Libido

Het libido van een man is tijdens de pubertijd vaak op zijn hoogste (dat verklaart die opgewonden tienerjongens), maar neemt bijna niet af na verloop van tijd. Naast de leeftijd kunnen ook emoties invloed hebben op het libido.

 

Samenvattend kun je dus stellen dat een man een hoger testosterongehalte heeft. Dat testosterongehalte speelt een rol in zijn libido, waardoor hij veel meer met seks bezig is dan vrouwen. Maar niet iedere zeven seconden.

 

Wil je ook weten wat mannen denken tijdens de seks?

Wil je weten waar mannen écht op letten tijdens de seks?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…